Roboţii sociali care pot ajuta pacienţii vârstnici trec de faza de testare

Roboţii Spring, dotaţi cu inteligenţă artificială, au fost testaţi cu succes în unele spitale din Franţa. Au fost capabili să poarte conversaţii naturale, să înţeleagă nevoile pacienţilor şi să îndeplinească sarcini de rutină.

87 afișări
Imaginea articolului Roboţii sociali care pot ajuta pacienţii vârstnici trec de faza de testare

Roboţii sociali care pot ajuta pacienţii vârstnici trec de faza de testare

În cadrul testelor, roboţii au salutat pacienţii, au răspuns la întrebări şi au dat indicaţii. De asemenea, au înţeles conversaţii care implicau mai multe persoane în acelaşi timp, scrie Sky News.

Cercetătorii speră că roboţii pot economisi timp pentru personalul spitalului, precum şi atenua anxietatea pacienţilor.

Profesoara Anne-Sophie Rigaud, şefa de departament de la spital, a declarat că "adulţii mai în vârstă" au apreciat "informaţiile şi compania" pe care le oferă roboţii.

Prin îndeplinirea unor sarcini simple, dar repetitive, roboţii au redus, de asemenea, potenţialul contact fizic între angajaţii spitalului şi pacienţi.

Creşterea randamentului personalului medical uman

Primele reacţii sugerează că utilizarea roboţilor de asistenţă socială ar putea reduce riscul de infecţie şi, în acelaşi timp, ar putea creşte productivitatea asistentelor şi a medicilor.

Profesorul de inteligenţă artificială Oliver Lemon a declarat că astfel de progrese rapide în tehnologie "deschid o lume de posibilităţi pentru impactul pozitiv".

"Perspectiva ca roboţii să colaboreze fără probleme cu personalul spitalului pentru a îmbunătăţi experienţa pacientului este acum mai aproape de realitate", a adăugat Lemon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici