Top 11 jocuri video despre cel de-al Treilea Război Mondial

Cele mai bune jocuri despre Al Treilea Război Mondial - Battlefield, Modern Warfare, Red Alert, care ilustrează potenţialul război apocaliptic în format virtual. Să sperăm că cel de-al Treilea Război Mondial se va desfăşura doar pe serverele virtuale.

985 afișări
Imaginea articolului Top 11 jocuri video despre cel de-al Treilea Război Mondial

Sursa Foto-Wikipedia Commons, EA, Activision

Lumea a devenit un butoi de pulbere de câţiva ani şi duse sunt vremurile aniilor 1990-2000 când vorbeam de Războiul Rece la trecut, iar scenariile cu Al Treilea Război Mondial erau doar scenarii de filme şi jocuri video. Dar Rusia şi China sunt de ceva determinate să înceapă cursa înarmării şi să se evidenţieze ca puteri militare de temut în faţa hegemoniei americane. Încă sperăm că diplomaţia să funcţioneze şi conflictele să se reducă doar la competiţie economică sau cel mult la intimidări. Dacă se va ajunge la începerea unui război mondial, acesta ar putea fi ultimul căci ar putea fi utilizate arme de distrugere în masă. Un astfel de război ne-ar întoarce în epoca de piatră, poate chiar mai rău, să ducă la dispariţia vieţii de pe planetă. Chiar şi dacă va fi un război convenţional, dus fără arme nucleare, tot va fi de sute de ori mai devastator decât cele două războaie mondiale din cauza capacităţii crescute de distrugere a aeronavelor, armamentului şi blindatelor de azi. Poate nu stă în puterea noastră să prevenim conflictele, dar nu putem decât să ne pregătim pentru ele prin colectat provizii, exerciţii de tras cu arme, fie să ne pregătim pe plan psihologic prin jocuri video care sunt menite să relaxeze creierul uman în timpul liber, dar care mai degrabă simulează pericolele unei conflagraţii mondiale. 

 

1.Battlefield 3 (2011, Electronic Arts)

Battlefield 3 a fost cel mai arătos joc video al anului 2011 datorită motorului său grafic Frostbite, dar s-a evidenţiat mai ales datorită modului său Multiplayer care este şi astăzi jucat. 

Povestea începe în anul 2014 când o echipă de puşcaşi marini americani participă într-o operaţiune în cadrul Războiului din Iran împotriva unei grupări teroriste care a preluat puterea. Soldaţii descoperă în Teheran, capitala Iranului,  o bombă nucleară portabilă şi află că mai sunt încă două care lipsesc. Protagonistul jocului, un sergent, descoperă că un agent CIA complotează pentru declanşarea unui război dintre America şi Rusia prin detonarea unor bombe nucleare portabile ce au fost furate de la un oligarh rus şi îi dejoacă planul prin a-l ucide în New York şi în a găsi a doua bombă la timp. Din păcate, cea de-a treia bombă nucleară este detonată la Paris chiar în timp ce o echipă de soldaţi ruşi din trupele speciale Spetsnaz o caută fără succes. Ruşii sunt învinovăţiţi pentru distrugerea Parisului şi americanii le declară război. 

Cine a câştigat războiul? De aici depinde de jucătorii care trebuie să intre pe servere şi să joace fie de partea ruşilor, fie de partea americanilor. Jucătorii pot alege patru clase de soldaţi - Assault (care poate distribui truse de prim-ajutor pentru jucătorii răniţi şi poate readuce la viaţă pe cei morţi),  Support (care distribuie muniţie), Engineer (care repară tancurile) şi Sniper (care poate folosi arme cu lunetă ca să nimicească inamicii de la distanţă). În acest mod multiplayer, Iranul este un câmp de luptă unde jucătorii se pot deplasa cu vehicule blindate precum Humvee-uri, tancuri americane ca M1 Abrams, tancuri ruse ca T-90, aeronave supersonice americane ca F-35 şi aeronave ruseşti ca SU-35, elicoptere pentru atac şi transport, şi pot folosi o varietate de arme şi explozibili. Pentru o experienţă de shooter clasic, jucătorii pot să se joace pe harta Operation Metro (ce cuprinde o părticică din Paris), fiind cea mai jucată hartă. 

 

 

2.Battlefield 4 (2013, Electronic Arts)

Povestea din Battlefield 3 continuă în acest joc, cu acţiunea plasată în anul 2020, când un amiral chinez comite o lovitură de stat în China şi se proclamă dictator. Acesta îl asasinează pe un lider chinez liberal şi foarte popular şi îi învinuieşte pe americani pentru uciderea acestuia. Forţele aeriene şi speciale ale Chinei comit un atac de tip Pearl Harbour asupra flotei americane din Marea Chinei de Sud, distrugând un portavion şi câteva vase de război americane. 

Al Treilea Război Mondial,  care pare să fie de proporţii, continuă în modul multiplayer în insulele din Pacific, în Coreea de Nord, dar şi în Shanghai, Singapore şi Hong Kong, unde trupele americane şi cele chineze se confruntă, fiecare tabără având suport din partea flotelor navale. 

 

3. Battefield Bad Company 2  (2010, Electronic Arts)

Povestea este plasată undeva la începutul secolului 21, când Federaţia Rusă îşi face ambiţii să revină la gloria sovietică de altădată şi invadează estul Europei, Alaska şi America de Sud, sprijinind miliţiile pro-ruse din Bolivia şi Chile, precum şi China în campania sa de expansiune în Asia. Ruşii încearcă să invadeze Statele Unite ale Americii prin folosirea unei arme EMP fabricată de japonezi în timpul celui De-al Doilea Război Mondial şi depinde de cei patru soldaţi americani trăzniţi să salveze America. 

 

4.Call of Duty Modern Warfare 2 (2009, Activision)

Povestea este plasată în anul 2016 când în urma unui război civil din Rusia dintre loialişti (cei loiali regimului) şi ultranaţionalişti (care vor să înlăture regimul şi să intaureze o dictatură, pentru ca apoi să extindă Rusia şi să comită teroare în lume), se afirmă Vladimir Makarov, un lider terorist ultranaţionalist care comite atacuri sângeroase la un aeroport din Moscova. Întâmplarea face ca printre atacatori să fie infiltrat un agent american de la  CIA care avea menirea să-l oprească pe Makarov. Dar Makarov, fiind mereu cu un pas înainte, îl ucide pe agentul CIA şi îl lasă să fie descoperit de trupele ruse. Rusia îi declară război Americii după ce o învinovăţeşte pentru atacurile de la aeroport. Rusia invadează coasta de est a Americii prin a trimite flota navală şi aeronavele cu toate trupele ruse peste Oceanul Atlantic. Ruşii lansează o rachetă cu puls electromagnetic asupra Americii, distrugând infrastructura electrică şi sistemul de sateliţi, şi pătrund în capitala Americii, Washington D.C., iar soldaţii americani sunt nevoiţi să apere centrul lumii libere. 

În tot acest timp, este de datoria celor doi protagonişti englezi din trupele speciale SAS, Căpitanul Price şi Soap, să-l caute pe terorist din Brazilia până în Afganistan, dar şi să descopere cine a fost în spatele declanşării celui de-al Treilea Război Mondial. 

 

5.Call of Duty Modern Warfare 3 (2011, Activision)

În continuarea jocului Modern Warfare 2, trupele ruse invadează New York City cu submarine şi elicoptere. Între timp, ultranaţionaliştii ruşi pătrund în Europa şi lansează arme chimice în Londra şi Paris, ucigând milioane de oameni.Fiica preşedintelui Rusiei este răpită de teroriştii ruşi ultranaţionalişti şi o ascund în Germania. Căpitanul Price şi Soap, aflaţi pe cont propriu, sunt nevoiţi să opună rezistenţă la Praga împotriva invadatorilor ruşi. 

6.Command & Conquer Red Alert 2 (2000, Electronic Arts)

Acţiunea se petrece într-un univers paralel în care Albert Einstein a inventat maşina timpului şi a călătorit în timp pentru a-l ucide pe Adolf Hitler. Drept consecinţă, cel de-al Doilea Război Mondial nu este prevenit căci Stalin, conducătorul Uniunii Sovietice, invadează Europa. Indiferent că te joci cu americanii sau cu sovieticii, Stalin este ucis, iar cele două mari puteri ajung la pace. La conducerea Uniunii Sovietice vine un prinţ moştenitor al familiei Romanov. 

În 1972, noul lider sovietic, aflat sub înfluenţa lui Yuri, un fel de Rasputin cu puteri telepatice şi capacitatea de control al minţii, declanşează invazia Statelor Unite ale Americii cu tancuri Tesla, dirijabile Kirov, lansatoare cu rachete şi trupe Tesla şi PSI-Corps. 

 

7.Tom Clancy's End War (2009, Ubisoft)

Tom Clancy's End War este un joc de strategie tactic despre cum Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă care ajung la război în anul 2020 din cauza crizei energetice. 

 

Wargame European Escalation este un joc în care Războiul Rece escaladează într-un Război Cald în anul 1975 în Europa între forţele NATO şi forţele Pactului de la Varşovia. 

 

 

9.World in Conflict (2007, Ubisoft)

La fel ca şi în Red Alert, dar nu mai puţine elemente ştiinţifico-fantastice, Uniunea Sovietică, disperată din cauza colapsului economic, invadează America în anul 1989, inclusiv oraşele Seattle şi New York City. 

 

 

10.World War 3 (2018, MY.GAMES) 

World War 3 este un FPS tactic multiplayer online în care lumea este câmpul tău de luptă, cu bătălii palpitante cu echipe, cu un arsenal uriaş de arme, vehicule, gadgeturi şi drone la dispoziţie. 

 

 

 

11.WARNO (2022, Eugene Systems)

Realist, captivant, uluitor. WARNO este cel mai bun simulator de luptă despre cel de-al treilea război mondial. Comandă sute de soldaţi pe un câmp de luptă frumos şi brutal. Depăşeşte-te, luptă şi conduce-ţi forţele către victoria totală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici