Viaţa devine scumpă în State. Care sunt ţările europene în care vor americanii să se mute

  • Americanii au început să ia în calcul din ce în ce mai serios varianta de a se muta în Europa.
  • Costul ridicat al traiului, locuinţele scumpe şi conflictele politice îi determină pe americani să se mute pe continentul european.
506 afișări
Imaginea articolului Viaţa devine scumpă în State. Care sunt ţările europene în care vor americanii să se mute

Viaţa devine scumpă în State. Care sunt ţările europene în care vor americanii să se mute/ Sursa foto: Unsplash

Europa oferă multe posibilităţi, de la istorie până la cultură şi siguranţă, însă când vine vorba de alegerea potrivită, americanii au realizat un top al ţărilor europene care le-ar putea deveni ,,acasă”.

Potrivit The Daily Digest, autorii blogului ,,My Dolce Casa” au colectat date de pe Google în legătură cu ţările cele mai des căutate de americani pentru a se muta.

10. Danemarca

Americanii au luat în calcul ţara nordică pentru mijloacele de transport în comun prietenoase cu mediul, pentru sistemul educaţional gratuit şi pentru mediul medical de înaltă calitate.

9. Grecia

Istoria ţării, încă din perioada antică, reprezintă un plus pentru americani, aceştia luând în considerare Grecia pentru oportunităţile culturale.

8. Ţările de Jos

Morile de vânt şi bicicletele au fost cele două motive pentru care americanii au văzut în ,,ţara lalelelor”. Aproape 8300 de căutări lunare s-au înregistrat pe Google, plasând ţara în preferinţele americanilor.

7. Suedia

Deşi a înregistrat o scădere în numărul de căutări, Suedia încă se menţine printre opţiunile americanilor. Iernile geroase nu pot fi suportate de oricine.

6. Franţa

Cu peste 12.000 de căutări lunar pe Google, Franţa se află printre preferinţele americanilor, mai ales datorită varietăţii de vin, brânză şi a produselor de panificaţie.

5. Italia

Istoria şi cultura plasează Italia în top 5 ţări căutate de americani. Avantajele acesteia constă în vremea plăcută, peisajele diverse şi felurile de mâncare delicioase. Totodată, viaţa mai liniştită din Italia le surâde americanilor care vor să fugă din agitaţia zilnică.

4. Irlanda

Irlanda este o opţiune pentru americani atât pentru oportunităţile din industria tech, dar şi datorită faptului că aceasta este singura ţară din UE care are engleza ca limbă oficială – un plus pentru americani când vine vorba de eventuale bariere de comunicare. De aceea, peste 13.000 de americani au căutat Irlanda ca o potenţială destinaţie pentru relocare.

3. Germania

Cu un sistem de sănătate bine pus la punct şi cu uşurinţa de a obţine un permis de muncă, Germania a fost căutată de americani de peste 15.000 de ori.

2. Spania

Temperaturile ridicate şi traiul ieftin plasează Spania pe locul 2 în preferinţele americanilor. Totodată, poziţionarea geografică a ţării, aproape de Atlantic, a determinat ca ţara să fie căutată de peste 38.000 de ori pe lună.

1. Portugalia

În ultima perioadă, Portugalia a creat câteva facilităţi fiscale, motiv pentru care ţara se află pe primul loc în preferinţele americanilor. Costul redus de trai, mediul climatic perfect şi o calitate bună a vieţii sunt doar câteva aspecte pe care 41.000 de americani au căutat, lunar, avantajele de a se muta în Portugalia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici