15 milioane de dolari pentru reînvierea mamutului lânos, dispărut în urmă cu 4.000 de ani

Un grup de geneticieni, condus de George Church de la Harvard Medical School, îşi propun să readucă la viaţă mamutul lânos, care a dispărut în urmă cu 4.000 de ani, imaginându-şi un viitor în care gigantul epocii glaciare este readus în habitatul său natural, scrie CNN.

2881 afișări
Imaginea articolului 15 milioane de dolari pentru reînvierea mamutului lânos, dispărut în urmă cu 4.000 de ani

15 milioane de dolari pentru reînvierea mamutului lânos, dispărut în urmă cu 4.000 de ani

Eforturile au obţinut un impuls major luni, după anunţul unei investiţii de 15 milioane de dolari.

Susţinătorii spun că apariţia mamutului într-o formă modificată ar putea ajuta la refacerea fragilului ecosistem al tundrei arctice, la combaterea crizei climatice şi la conservarea elefantului asiatic pe cale de dispariţie, de care mamutul lanos este strâns legat. Cu toate acestea, este un plan îndrăzneţ plin de probleme etice.

Scopul nu este clonarea unui mamut, pentru că ADN-ul pe care oamenii de ştiinţă au reuşit să-l extragă din animalele îngheţate în permafrost este mult prea fragmentat şi degradat - ci crearea, prin ingineria genetică, a unui hibrid viu, elefant-mamut, care să nu se distingă vizual de înaintaşul său dispărut.

„Scopul nostru este să avem primele exemplare în următorii patru până la şase ani", a declarat antreprenorul de tehnologie Ben Lamm, care, împreună cu Church, a cofondat Colossal, o companie de bioştiinţă şi genetică care sprijină proiectul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici