8 roluri memorabile ale actorului american Philip Seymour Hoffman - VIDEO

Actorul american Philip Seymour Hoffman, care a fost găsit mort, duminică, în apartamentul său din New York, rămâne în memoria criticilor şi a iubitorilor de film prin roluri dificile şi prestaţii inconfundabile care i-au adus distincţii şi nominalizări la gale importante din cinematografie şi teatru, printre care şi premiul Oscar pentru cel mai bun actor, în 2006.

1513 afișări
Imaginea articolului 8 roluri memorabile ale actorului american Philip Seymour Hoffman - VIDEO

Philip Seymour Hoffman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Philip Seymour Hoffman, în vârstă de 46 de ani, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul "Capote" în 2006 şi a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria "cel mai bun actor în rol secundar" pentru prestaţiile sale din filmele "Charlie Wilson's War" (2007), "Doubt" (2008) şi "The Master" (2012).

Actorul american are o filmografie bogată - a jucat deja în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecţi", "Dragonul Roşu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibilă III", "Synecdoche, New York", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March" şi "Moneyball: Arta de a învinge".

"The Big Lebowski" ("Marele Lebowski")

"The Talented Mr. Ripley" (Talentatul domn Ripley")

"Flawless" ("Doi oameni perfecţi")

"Magnolia"

Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din filmele din trilogia "Jocurile foamei/ The Hunger Games".

Remarcându-se atât în producţii independente, cât şi în blockbusteruri, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale şi a câştigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

"Capote"

"The Master"

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost şi un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.

"Synecdoche, New York"

"Cold Mountain"

Actorul american Philip Seymour Hoffman a fost găsit mort, duminică, în apartamentul său din New York, au declarat reprezentanţi ai poliţiei americane pentru Wall Street Journal, informează variety.com.

Potrivit site-ului TMZ.com, actorul a fost descoperit decedat duminică dimineaţă, în apartamentul său din New York, iar decesul său pare să fi fost cauzat de o supradoză de droguri. Acelaşi site afirmă că poliţiştii newyorkezi au descoperit un ac de seringă înfipt într-unul dintre braţele starului hollywoodian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici