A 80-a aniversare a lui Sean Connery, sărbătorită la Festivalul de la Edinburgh

O gală specială cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a lui Sean Connery va fi organizată în timpul Festivalului Internaţional de film de la Edinburgh, ajuns la cea de-a 64-a ediţie şi patronat de actorul scoţian din 1992, se arată pe site-ul oficial al evenimentului, edfilmfest.org.uk.

25 afișări
Imaginea articolului A 80-a aniversare a lui Sean Connery, sărbătorită la Festivalul de la Edinburgh

A 80-a aniversare a lui Sean Connery, sărbătorită la Festivalul de la Edinburgh (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sean Connery va împlini 80 de ani pe 25 august. Pentru a marca acest eveniment, Festivalul de Film de la Edinburgh, pe care actorul îl patronează de 18 ani, organizează o gală, în seara de 20 iunie, în cadrul celei de-a 64-a ediţii, care se va desfăşura în perioada 16 - 27 iunie.

Astfel, în acea seară, participanţii la festival vor avea ocazia să îşi exprime aprecierea faţă de cariera impresionantă a lui Sean Connery, dar şi să îl vadă pe marele ecran în pelicula "The Man Who Would Be King" (1975), de John Huston.

Sir Sean Connery, care a devenit una dintre cele mai mari vedete ale Marii Britanii, şi-a câştigat primii bani lucrând ca lăptar în Edinburgh şi apoi pozând ca model pentru Colegiul de Artă.

Connery şi-a început cariera artistică în anii '60, devenind cunoscut cu rolul agentului secret 007, din celebra serie "James Bond". Actorul scoţian a jucat de şapte ori rolul lui James Bond, în filmele "Dr No" (1962), "Din Rusia, cu dragoste" (1963), "Goldfinger" (1964), "Thunderball" (1965), "A doua şansă" (1967), "Diamonds Are Forever" (1971) şi "Niciodată să nu spui niciodată" (1983).

Scoţianul a jucat în multe filme, din genuri foarte diferite, precum "Indiana Jones şi Ultima cruciadă", "Vânătoarea lui Octombrie Roşu", "Cavalerii mesei rotunde", "Liga", "Numele trandafirului", "Capcană pentru hoţ" sau "Incoruptibilii" (1987), cu acesta din urmă câştigând premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar.

În 2006, Sean Connery a fost omagiat de elita Hollywood-ului - Institutul American de Film i-a decernat premiul pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici