A murit fotograful Robert Freeman, creatorul unor celebre coperte de albume ale The Beatles - FOTO

Fotograful britanic Robert Freeman, care a ajutat la definirea imaginii trupei The Beatles cu unele dintre cele mai celebre coperte de albume, a murit la vârsta de 82 de ani, potrivit Associated Press.

80 afișări
Imaginea articolului A murit fotograful Robert Freeman, creatorul unor celebre coperte de albume ale The Beatles - FOTO

A murit fotograful Robert Freeman, creatorul unor celebre coperte de albume ale The Beatles

Informaţia despre decesul fotografului, produs pe 8 noiembrie, a apărut pe site-ul oficial al trupei The Beatles.

Născut în 1936, Freeman şi-a început cariera ca fotojurnalist la publicaţia londoneză Sunday Times şi a realizat portrete ale unora dintre cei mai celebri artişti de jazz înainte de a lucra cu The Beatles.

El este autorul fotografiei în alb şi negru realizată pentru coperta albumului din 1963 "With The Beatles". Imaginea a devenit celebră şi a fost folosită pentru albumul lansat în 1964 în SUA "Meet The Beatles!".

Într-un tribut adus fotografului, Paul McCartney a povestit că oamenii au crezut că fotografia, cu ei apărând în penumbră, a fost una făcută în studio, însă, de fapt, a fost un instantaneu realizat de Freeman pe un coridor. Freeman "a fost unul dintre fotografii preferaţi în timpul anilor Beatles şi a realizat unele dintre copertele noastre emblematice", a mai spus McCartney.

Freeman a mai realizat fotografiile pentru copertele "Beatles For Sale", "Help!", "Rubber Soul".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici