Actorii chinezi nu mai au voie să interpreteze roluri de medici în reclame

Administraţia chineză le-a interzis actorilor să interpreteze roluri de medici în reclame şi în diferite programe de radio sau televiziune, informează agenţia China Nouă.

301 afișări
Imaginea articolului Actorii chinezi nu mai au voie să interpreteze roluri de medici în reclame

Actorii chinezi nu mai au voie să interpreteze roluri de medici în reclame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această decizie a fost luată de către ministerul Sănătăţii din China şi vine după ce un cotidian central a dezvăluit că un actor a fost prezentat, în patru reclame diferite pentru medicamente, drept un expert medical.

Pe de altă parte, un internaut chinez a dezvăluit alţi 12 falşi experţi care vindeau medicamente prin intemediul unei emisiuni difuzate la un post local din Shandong, oraş din estul Chinei.

După apariţia în presă a acestor materiale, spitalele şi universităţile specilizate au negat orice legătură cu aceşti "experţi". De asemenea, mai multe scandaluri au apărut şi în domeniul farmaceutic, unde nivelul corupţiei este foarte ridicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici