Actorul Alain Delon a fost internat în spital

Actorul Alain Delon a fost internat vineri, la spitalul american la Neuilly-sur-Seine, în Nord-vestul capitalei franceze, după ce a suferit ameţeli şi dureri de cap, la prima vedere minore, anunţă publicaţia Le Point.

2586 afișări
Imaginea articolului Actorul Alain Delon a fost internat în spital

Actorul Alain Delon a fost internat în spital

Simptomele prezentate de Alain Delon la internare par să fie cauzate de o aritmie cardiacă, o afecţiune cunoscută a actorului, au arătat surse anonime pentru presa franceză.

Vedeta ar fi în afara oricărui pericol fiind supus unei examinări preventive, sursele anunţând că se aşteaptă ca Delon să părăsească spitalul pe propriile picioare.

Alain Delon a primit un premiu Palme d'Or pentru întreaga carieră la Festivalul de la Cannes 2019, în luna mai, când a declarat despre prestigioasa distincţie că este "aproape un omagiu postum, doar că este încă viu".

Cu câteva zile înainte de ceremonie, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes şi-au apărat gestul de a-i oferi lui Alain Delon un premiu Palme d'Or onorific, spunând despre acesta - criticat recent pentru comentariile controversate despre femei şi homosexuali - că "nu este perfect", dar are dreptul de a-şi exprima opiniile.

"Nu îi oferim premiul Nobel pentru pace", a declarat Thierry Fremaux, într-o conferinţă de presă. "Îi oferim un premiu Palme d'Or onorific, pentru cariera de actor", a explicat acesta.

Delon, în vârstă de 83 de ani, unul dintre cei mai celebri actori europeni de peste cinci decenii, a jucat în filme precum "Ghepardul", de Luchino Visconti, care i-a adus un premiu de interpretare la Cannes în 1963. A mai jucat în pelicule precum "Rocco şi fraţii săi" (1960), "În plin soare" (1960), "Eclipsa" (1962), "Laleaua neagră" (1964), "Samuraiul" (1967), "Borsalino" (1970), "Notre histoire" (1984), "Pe cuvânt de poliţist" (1985).

În 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la premiile César, pentru rolul principal din "Mr. Klein", de Joseph Losey, iar interpretarea din "Notre Histoire", de Bertrand Blier, i-a adus, în 1985, premiul pentru cel mai bun actor. La Festivalul de la Berlin a primit Ursul de Aur onorific în 1995, iar, în 2005, a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de preşedintele francez Jacques Chirac.

Taguri:
alain delon,
spital,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici