Actorul american Bernie Mac a murit

Actorul de comedie Bernie Mac, celebru pentru rolul din seria aventurilor lui Dany Ocean, a murit sâmbătă, la Chicago (SUA), din cauza unei pneumonii, la vârsta de 50 de ani.

691 afișări
Imaginea articolului Actorul american Bernie Mac a murit

Actorul american Bernie Mac a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al actorului, Danica Smith, a confirmat decesul actorului, însă nu a oferit alte detalii.

Bernie Mac a fost internat în spital pe 1 august, purtătorul său de cuvânt spunând atunci că boala pentru care a fost spitalizat nu are legătură cu maladia cronică de care suferea de mai mulţi ani, sarcoidoză.

Actorul de comedie născut în Chicago, al cărui nume real era Bernard Jeffrey McCullough, a jucat rolul principal din sitcom-ul "The Bernie Mac Show", care a rulat cinci sezoane, până în 2006.

Pe marile ecrane a apărut alături de George Clooney în trilogia aventurilor lui Dany Ocean, dar şi alături de Ashton Kutcher în comedia romantică "Guess Who/ Ia ghici cine!" (2005).

Mac a fost o figură impozantă, plină de umor şi a devenit celebru pentru turneele sale de comedie stand-up.

Bernie Mac a devenit cunoscut în Statele Unite după ce a realizat turneul "Kings of Comedy", din 1997, împreună cu Steve Harvey, D.L. Hughley şi Cedric the Entertainer. În 2000, regizorul Spike Lee a turnat un documentar foarte apreciat despre acest turneu.

În 1998, "The Bernie Mac Show", creat de Larry Wilmore şi inspirat din viaţa personală a lui Mac, a debutat pe postul de televiziune Fox.

Pentru rolul din acest sitcom a fost nominalizat de două ori la premiile Emmy, în 2002 şi 2003, şi de două ori la Globurile de Aur, în 2003 şi 2004.

Căsătorit vreme de peste 30 de ani cu aceeaşi persoană, Rhonda McCullough, Mac a evitat stilul de viaţă hollywoodian, alegând să trăiască o viaţă simplă în Chicago.

Printre filmele în care a mai putut fi văzut Bernie Mac se numără "Soul Men" (2008), "Transformers" (2007) şi "Pride" (2007).

Guess Who/ Ia ghici cine!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici