Actorul Jussie Smollett, dat în judecată de autorităţi, după ce a REFUZAT să achite cheltuielile făcute de poliţişti pentru investigarea falsului atac rasist

Actorul american Jussie Smollett, star al serialului de televiziune "Empire", a fost dat în judecată de municipalitatea din Chicago, după ce a refuzat să achite cheltuielile făcute de procuratură pentru investigarea atacului rasist şi homofob pe care şi l-a înscenat, potrivit Reuters.

164 afișări
Imaginea articolului Actorul Jussie Smollett, dat în judecată de autorităţi, după ce a REFUZAT să achite cheltuielile făcute de poliţişti pentru investigarea falsului atac rasist

Actorul Jussie Smollett, dat în judecată de municipalitatea din Chicago pentru inscenarea unui atac rasist, pentru 130.000 de dolari

La sfârşitul lunii martie, Smollett a scăpat de acuzaţia că şi-ar fi înscenat un atac rasist şi homofob, însă decizia procurorilor a stârnit criticile primarului şi şefului Poliţiei din Chicago.

Două zile mai târziu, municipalitatea i-a trimis lui Smollett o factură cu costurile anchetei deschise după falsele sale acuzaţii, care se ridicau la 130.106,15 dolari, şi i-a dat actorului un termen de o săptămână pentru a o achita, lucru care nu s-a întâmplat.

Municipalitatea, prin departamentul său juridic, i-a intentat lui Smollett un proces civil pentru recuperarea sumei datorate.

Pe 29 ianuarie, Smollett a provocat o adevărată furtună mediatică după ce s-a aflat că a depus o plângere la poliţie, declarând că a fost bătut pe o stradă din Chicago.

Actorul de culoare, a cărui orientare homosexuală este publică, a declarat că se afla pe o stradă, când doi bărbaţi mascaţi s-au apropiat, au ţipat la el, l-au lovit în zona feţei, i-au turnat peste cap "o substanţă necunoscută" şi i-au pus o frânghie în jurul gâtului. În momentul în care a fost găsit de poliţişti, actorul încă avea frânghia în jurul gâtului. Artistul le-a spus poliţiştilor că atacatorii au strigat "MAGA country" (ţara MAGA), o referire la sloganul lui Donald Trump "Make America Great Again" (Să facem America măreaţă din nou). Unii critici ai preşedintelui spun că această frază are caracter rasist şi discriminatoriu.

Câteva săptămâni mai târziu, Smollett a fost pus sub acuzare pentru tulburarea ordinii publice şi declaraţii mincinoase, a fost reţinut şi apoi eliberat contra unei cauţiuni de 10.000 de dolari.

Jussie Smollett a fost acuzat că ar fi plătit doi bărbaţi - cu suma de 3.500 de dolari - care să pretindă că îl atacă, "profitând de durerea şi furia provocată de rasism, pentru a-şi impulsiona cariera", potrivit Poliţiei din Chicago.

Pe 14 martie, actorul Jussie Smollett a pledat nevinovat la acuzaţiile de inducere în eroare a poliţiei şi a susţinut în continuare că a fost ţinta unui atac.

Pe 26 martie, procurorii care se ocupau de caz au anunţat că au renunţat la acuzaţiile aduse lui Jussie Smollett, fără să facă publice alte detalii, gest criticat aspru de primarul oraşului Chicago, Rahm Emanuel.

Acesta a spus că înţelegerea încheiată de actor cu autorităţile este o modalitate de "albire a justiţiei" şi că Smollett a mânjit reputaţia oraşului pentru a avansa în carieră.

Cele 16 capete de acuzare formulate la adresa lui Smollett nu vor fi menţionate în cazierul acestuia, iar actorul a fost de acord să facă muncă în folosul comunităţii. Procurorii au adăugat, însă, că renunţarea la acuzaţii nu înseamnă că, din punctul lor de vedere, actorul este nevinovat.

Mulţi experţi în domeniu au fost surprinşi de decizia procurorilor, mai ales că nu a inclus o scuză publică din partea lui Smollett şi nici ca acesta să recunoască faptul că a pus la cale atacul.

Jussie Smollett interpretează în serialul "Empire", aflat la al cincilea sezon, creat de Lee Daniels, rolul lui Jamal Lyon, fiul mijlociu, gay, al fondatorului Empire Entertainment, Lucious Lyon, şi al lui Cookie Lyon, jucaţi de Terrence Howard, respectiv Taraji P. Henson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici