Actorul Kevin McCarthy a decedat

Actorul american Kevin McCarthy, unul dintre veteranii de la Hollywood, celebru pentru rolul din filmul horror "Invazia jefuitorilor de trupuri/ Invasion of the Body Snatchers" (1956), a murit, sâmbătă, la vârsta de 96 de ani, informează Los Angeles Times.

42 afișări
Imaginea articolului Actorul Kevin McCarthy a decedat

Actorul Kevin McCarthy a decedat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul a murit din cauze naturale, la spitalul Cape Cod din statul american Massachusetts.

Kevin McCarthy, născut în 1914 în oraşul Seattle, a jucat în peste 50 de lungmetraje şi în numeroase serialele de televiziune şi piese de teatru.

McCarthy a debutat pe scena unui teatru de pe Broadway la sfârşitul anilor '30 şi a fost unul dintre fondatorii Actors Studio din New York.

În 1949, el a interpretat rolul Biff Loman în piesa de teatru "Moartea unui comis voiajor" de Arthur Miller, un rol pe care l-a reluat doi ani mai târziu în adaptarea pentru marele ecran a acestei piese, în regia lui László Benedek, care i-a adus în 1951 o nominalizare la Oscar şi un Glob de Aur.

Însă rolul care i-a adus celebritatea a fost cel al doctorului Miles Bennell din lungmetrajul "Invazia jefuitorilor de trupuri/ Invasion of the Body Snatchers", regizat de Don Siegel în 1956. Filmul, în care identităţile locuitorilor unui orăşel american sunt furate de către clone lipsite de emoţii şi sentimente, a devenit, în plin Război rece, un veritabil film cult şi a rămas până în zilele noastre una dintre capodoperele cinematografului horror/ science-fiction.

Kevin McCarthy a jucat, de asemenea, în "Inadaptaţii/ The Misfits" de John Huston (1961) şi în "Peştii ucigaşi/ Piranha" de Joe Dante (1978).

În domeniul producţiilor de televiziune, actorul a putut fi văzut în serialele "Zona Crepusculară/ The Twilight Zone", "Arabesque" şi "Flamingo Road".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici