Actriţa americană Julie Harris a murit la vârsta de 87 de ani

Actriţa americană Julie Harris, deţinătoare a cinci premii Tony, a murit la vârsta de 87 de ani, sâmbătă, în localitatea Chatham din Massachussets (SUA).

675 afișări
Imaginea articolului Actriţa americană Julie Harris a murit la vârsta de 87 de ani

Actriţa americană Julie Harris a murit la vârsta de 87 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul firmei de pompe funebre Nickerson din localitatea Chatham, Bill Collins, a confirmat moartea actriţei.

Pe lângă munca sa în teatru, Harris a fost cunoscută şi pentru interpretarea din serialul "Knots Landing", care a fost difuzat în anii 1980. De asemenea, aceasta a primit o nominalizare la Oscar, pentru rolul din "The Member of the Wedding" (1952), şi a jucat în peste 30 de filme, inclusiv în "La Est de Eden", unde i-a dat replica lui James Dean.

Actriţa s-a născut în Grosse Pointe, mama sa fiind asistentă medicală, iar tatăl său, bancher. Harris a studiat actoria la Universitatea Yale şi a început să joace pe Broadway, New York, în 1945. A devenit celebră la vârsta de 24 de ani, cu o interpretare memorabilă în piesa lui Carson McCuller "The Member of the Wedding".

De asemenea, a interpretat-o memorabil pe Emily Dickinson în one woman show-ul "The Belle of Amherst", în 1976. Pentru acest rol a primit premiul Tony în 1977. Aceasta a fost prima dintre cele cinci statuete Tony câştigate de-a lungul carierei, dintre care cea mai importantă este cea pentru întreaga carieră, primită în 2002. Harris a mai câştigat trei premii Emmy pentru cariera în televiziune.

Actriţa a declarat de multe ori că o carieră foarte intensă nu este compatibilă cu viaţa de familie. De altfel, ea a fost căsătorită de trei ori, toate căsniciile terminându-se cu un divorţ.

"Când este făcut bine, teatrul este un balsam pentru mintea umană", spunea Harris într-un interviu acordat în 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici