Actriţa Helen Wagner a murit la vârsta de 91 de ani

Actriţa Helen Wagner, care deţine recordul Guinness pentru cel mai longeviv rol din televiziune, interpreta personajului Nancy Hughes din serialul "As the World Turns" timp de peste o jumătate de secol, a decedat la vârsta de 91 de ani, informează variety.com.

68 afișări
Imaginea articolului Actriţa Helen Wagner a murit la vârsta de 91 de ani

Actriţa Helen Wagner a murit la vârsta de 91 de ani

Helen Wagner a decedat sâmbătă, a anunţat TeleNext Media Inc., compania care produce serialul "As the World Turns", difuzat de postul CBS, fără să precizeze însă nici locul, nici cauza morţii actriţei americane.

Helen Wagner este actriţa care a inaugurat serialul "As the World Turns", al cărui prim episod a fost difuzat pe 2 aprilie 1956, şi deţine recordul Guinness pentru interpretarea celui mai longeviv rol de televiziune.

Deşi Helen Wagner, născută în statul american Texas, a fost mai puţin văzută în ultimile decenii, performanţele celorlalţi actori şi actriţe de televiziune sunt departe de recordul său.

"A fost amuzant să menţinem integritatea personajului, indiferent de cine era scenaristul serialului", mărturisea Helen Wagner în 1998.

Actriţa americană încă făcea parte din distribuţia serialului în decembrie 2009, când postul CBS a anunţat că serialul "As the World Turns" se va încheia, iar ultimul episod va fi difuzat în septembrie 2010.

"Nimic rău nu i se întâmplă lui Nancy. Ea este persoana la care toţi ceilalţi vin ca să i se confeseze", mărturisea Helen Wagner într-un interviu acordat revistei New York Times în 1968.

"As the World Turns" a fost primul serial dramatic de televiziune difuzat în timpul zilei, care a trecut de la durata de 15 minute la o durată de 30 de minute. Serialul a ajuns rapid pe prima poziţie în topul audienţelor şi, începând din 1970, durata episoadelor sale a crescut la o oră.

Helen Wagner, născută în 1918, a studiat muzica şi actoria la Monmouth College din statul american Illinois, pe care l-a absolvit în 1938. Înainte de a primi rolul din "As the World Turns", Helen Wagner a jucat, în anii '40, în câteva piese de teatru pe Broadway şi în două seriale de televiziune: "The Philco Television Playhouse" şi "The World of Mr. Sweeney".

În 2002, Helen Wagner a fost recompensată cu o plachetă pe Buddy Holly Walk of Fame din oraşul ei natal, iar în 2004 a primit premiul pentru întreaga carieră din partea National Academy of Television Arts and Sciences.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici