Adevărul despre "Cel mai interesant bărbat din lume". Cine este Jonathan Goldsmith, imaginea uneia dintre cele mai populare campanii de marketing - FOTO, VIDEO

Timp de 40 de ani, Jonathan Goldsmith a lucrat ca actor în filme de aventură şi călătorie, având peste o sută de astfel de roluri. Rolul care l-a făcut celebru, însă, a apărut în 2006, transformându-l într-o emblemă a culturii moderne şi în "cel mai interesant bărbat din lume".

7822 afișări
Imaginea articolului Adevărul despre "Cel mai interesant bărbat din lume". Cine este Jonathan Goldsmith, imaginea uneia dintre cele mai populare campanii de marketing - FOTO, VIDEO

Jonathan Goldsmith (Imagine: captură video Business Insider)

Jonathan Goldsmith, în vârstă de 76 de ani, este de opt ani imaginea campaniei la berea Dos Equis, pentru care interpretează personajul "Celui mai interesant bărbat din lume".

Goldsmith, care a trăit şi a lucrat la Hollywood pentru mulţi ani, dar acum preferă o viaţă liniştită în Vermont alături de soţia sa Barbara şi de cei doi câini ai lor, a vorbit pentru Business Insider despre cum a primit rolul care l-a făcut celebru şi care a dat o imagine unei campanii de branding de mare succes.

"O concepţie greşită este că îmi place scena 'lounge' şi că mă simt confortabil în acest mediu. Nu în mod necesar. Aici mă simt eu confortabil", spune Goldsmith în videoclipul realizat de publicaţia americană, după care arată spre lucrurile din jur, adăugând: "Natură, singurătate, linişte. Asta îmi place cu adevărat. Numele meu este Jonathan Goldsmith şi sunt destul de norocos să joc rolul de cel mai interesant bărbat din lume".

Bărbatul povesteşte cum a primit rolul pentru campania Dos Equis: "Am trecut prin ceea ce se numeşte "cattle-call" (n.r. audiţie în masă), erau 500 de oameni şi erau toţi latini. Mi-am spus că nu mă caută pe mine, dar, în vremea în care nu eram căsătoriţi, Barbara era agentul meu şi mi-a spus că trebuie să fac o improvizaţie şi aşa m-am luptat pentru audiţie. (...) Simţeam că erau în căutarea unui personaj tip Hemingway. Îmi căpătasem accentul de la prietenul meu Fernando Lamas. Am făcut instantaneu alegerea de a-i folosi personalitatea".

Deşi se descrie în situaţia de atunci ca un "gringo" înconjurat de toţi actorii aceia latini şi frumoşi care nu se gândea că avea vreo şansă, Goldsmith a aflat după aproximativ o lună că a primit rolul: "Uitasem de audiţie. Directorul de casting a sunat-o pe Barbara şi i-a spus: 'Chiar ne place de Jonathan, dar credem că ar trebui să alegem pe cineva mai tânăr'. La care Barbara a răspuns 'Cum poate cel mai interesant bărbat din lume să fie tânăr?' "Nu a trecut mult timp după aceea şi Goldsmith a fost ales imaginea campaniei.

Există un singur "cel mai interesant om din lume", mai spune el. "Nu sunt eu, dar am ocazia de a-l interpreta".

Reclamele la berea Dos Equis au ca protagonist un bărbat cu barbă de aproximativ 70 de ani, cu o atitudine de gentleman, interpretat de Jonathan Goldsmith, şi sunt narate de Will Lyman. În spoturi apar şi montaje (majoritatea în alb şi negru) cu imagini din tinereţea sa.

Decorurile exacte nu sunt niciodată dezvăluite, dar direcţia principală în toate reclamele este dată de performanţele incredibile pe care personajul le duce la capăt. Câteva exemple: eliberează un urs fioros dintr-o capcană vizibil chinuitoare; prinde un peşte-spadă în timp ce dansează lături de o tânără atrăgătoare într-o scenă demnă de romanele lui Hemingway; câştigă o partidă de arm-wrestling într-un cadru sud-american. Naraţiunile din fundal sunt în mod intenţionat amuzante şi exagerate în acelaşi timp.

La sfârşitul fiecărei reclame, cel mai interesant bărbat, care de obicei e văzut stând într-un club sau alt cadru social, înconjurat de mai multe femei tinere, spune: "Nu beau mereu bere. Dar când o fac, prefer Dos Equis". Fiecare spot se termină cu sloganul "Rămâneţi însetaţi, prieteni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici