Al Pacino va primi distincţia Glory to the Filmmaker la Festivalul de Film de la Veneţia 2011

Actorul şi regizorul american Al Pacino va primi distincţia Glory to the Filmmaker în cadrul celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, au anunţat, joi, organizatorii.

143 afișări
Imaginea articolului Al Pacino va primi distincţia Glory to the Filmmaker la Festivalul de Film de la Veneţia 2011

Al Pacino va primi distincţia Glory to the Filmmaker la Festivalul de Film de la Veneţia 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest premiu este decernat în fiecare an unui cineast care a lăsat "o amprentă originală" asupra cinematografiei contemporane. Printre precedenţii laureaţi ai acestui premiu se numără Sylvester Stallone şi Takeshi Kitano, informează bbc.co.uk.

Al Pacino, în vârstă de 71 de ani, va primi distincţia pe 4 septembrie, înaintea premierei în festival a celui mai recent film al său, intitulat "Wilde Salome".

Documentarul "Wilde Salome", inspirat din piesa de teatru "Salome" de Oscar Wilde, reprezintă cea de-a treia incursiune a renumitului actor american în spatele camerei. Al Pacino, care a spus despre acest film că este cel mai personal proiect al său din toate timpurile, interpretează rolul Herod în documentar.

Precedentele două filme regizate de Al Pacino se intitulează "Looking for Richard" şi mai puţin cunoscutul "Chinese Coffee".

La începutul acestei săptămâni, Al Pacino a primit o nominalizare la premiile Tony pentru rolul său din piesa pusă în scenă pe Broadway "Neguţătorul din Veneţia", de William Shakespeare.

Juriul Festivalului de Film de la Veneţia va fi prezidat în acest an de cineastul american Darren Aronofsky.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia va avea loc în perioada 31 august - 10 septembrie.

Laureat al unui premiu Oscar, în 1993, pentru rolul din filmul "Parfum de femeie", şi nominalizat la alte şapte premii ale Academiei de film americane, Al Pacino a apărut recent în "Crime justificate" (2008), alături de Robert de Niro, şi în "Ocean's Thirteen - Acum sunt 13" (2007).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici