Albumul "1989", al cântăreţei Taylor Swift, este discul vândut cel mai rapid din ultimul deceniu

Cel de-al cincilea album de studio al cântăreţei americane Taylor Swift, "1989", a fost vândut, în 36 de săptămâni de la lansare, în peste 5 milioane de exemplare, reuşind cea mai mare performanţă în domeniu din ultimii zece ani, informează variety.com.

314 afișări
Imaginea articolului Albumul "1989", al cântăreţei Taylor Swift, este discul vândut cel mai rapid din ultimul deceniu

Albumul "1989", al cântăreţei Taylor Swift, este discul vândut cel mai rapid din ultimul deceniu (Foto: AFP)

Discul "1989" l-a detronat pe cel de debut al cântăreţei Adele, "21", care a reuşit să ajungă la 5 milioane de copii vândute în 42 de săptămâni de la lansarea sa, în 2011. Până în prezent, materialul discografic al cântăreţei britanice s-a vândut în 11,1 milioane de copii, potrivit Billboard.

Cea mai recentă reuşită din aceeaşi categorie a fost a lui Usher, cu albumul "Confessions", care a atins pragul de 5 milioane de exemplare vândute în 19 săptămâni de la lansare, în anul 2004.

Este al doilea record înregistrat de Taylor Swift, săptămâna aceasta, după ce videoclipul piesei "Blank Space" a depăşit un miliard de vizualizări pe platforma Vevo, fiind cel mai rapid material de gen care trece de această cifră.

Succesul albumului "1989" se datorează şi celor patru single-uri lansate la nivel mondial în decurs de 11 luni. Cel mai bine primit de public a fost "Shake It Off", lansat în august 2014, urmat de "Blank Space", "Style" şi, cel mai recent intrat în heavy rotation, "Bad Blood".

Taylor Swift, în vârstă de 25 de ani, şi-a început cariera în 2006, odată cu albumul omonim de debut. Au urmat: "Fearless" (2008), "Speak Now" (2010), "Red" (2012) şi "1989" (2014). Fiecare dintre albumele de studio ale cântăreţei s-a vândut în peste 4 milioane de exemplare în Statele Unite ale Americii.

Potrivit revistei Billboard, Taylor Swift este artistul cu cele mai mari vânzări pe platformele digitale din toate timpurile. De asemenea, recent, aceeaşi publicaţie a desemnat-o, pentru a doua oară, Femeia Anului, devenind astfel singura artistă care a câştigat de mai multe ori această distincţie.

Cântăreaţa country pop Taylor Swift, influenţată - după cum spune - de Shania Twain, Stevie Nicks şi Carly Simon, a obţinut deja şapte premii Grammy, 16 American Music Awards şi 20 Billboard Music Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici