Albumul lui Susan Boyle, cel mai bine vândut material de debut din 2009

Albumul de debut al cântăreţei scoţiene Susan Boyle a intrat direct pe prima poziţie în clasamentul vânzărilor din SUA, miercuri, graţie celor 701.000 de unităţi vândute, devansându-i pe Adam Lambert şi Rihanna şi devenind cel mai bine vândut material de debut din 2009.

71 afișări
Imaginea articolului Albumul lui Susan Boyle, cel mai bine vândut material de debut din 2009

Albumul lui Susan Boyle, cel mai bine vândut material de debut din 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Susan Boyle, în vârstă de 48 de ani, este o cântăreaţă britanică născută în Scoţia, care a devenit un adevărat fenomen pe YouTube după evoluţiile sale din emisiunea de televiziune "Britain's Got Talent". Ea a ajuns şi în fruntea topului britanic al vânzărilor de albume, la începutul acestei săptămâni.

Albumul ei, intitulat "I Dreamed a Dream", lansat de Sony Music Entertainment, reprezintă cel mai bun material discografic de debut al unei cântăreţe, de când Nielsen SoundScan a început să monitorizeze vânzările, în 1991, informează Billboard.com.

Acest album este, totodată, materialul discografic cu cele mai rapide vânzări în Marea Britanie, în 2009, ajungând şi în fruntea clasamentelor din Australia şi Irlanda.

Potrivit Billboard.com, doar un singur alt album din întreaba istorie Nielsen SoundScan a vândut mai multe unităţi în prima săptămână de la lansare decât cel al lui Susan Boyle. Materialul "Doggystyle", al rapperului american Snoop Dogg, s-a vândut în 803.000 de copii în prima săptămână de la lansare, în 1993, anul care a marcat, totodată, începutul scăderii vânzărilor de albume, din cauza pirateriei şi revoluţiei tehnologice care a condus la apariţia vânzărilor pe suport digital.

Deşi Susan Boyle nu a câştigat finala emisiunii "Britain's Got Talent", prestaţiile sale din luna aprilie au fost vizionate pe internet de peste 300 de milioane de ori.

Albumul lui Adam Lambert a debutat pe locul al treilea în topul Billboard 200

Într-o săptămână norocoasă pentru starurile care s-au lansat graţie unor emisiuni de televiziune, albumul de debut al finalistul de la "American Idol", Adam Lambert, intitulat "For Your Entertainment" (Sony), a debutat pe locul al treilea în topul Billboard 200, după ce a vândut 198.000 de copii.

Aceste vânzări spectaculoase ale albumului său au beneficiat de imensa acoperire mediatică de care s-a bucurat prestaţia sa de la gala American Music Awards, în urmă cu 10 zile. Cântăreţul a scandalizat America pentru că a simulat o scenă de sex oral cu unul dintre dansatorii de pe scenă şi l-a sărutat pe clăparul formaţiei care îl acompania.

Albumul Rihannei s-a situat pe locul al patrulea

Albumul Rihannei, intitulat "Rated R", s-a situat pe locul al patrulea, cu 181.000 de copii vândute, aceasta fiind, de altfel, cea mai bună săptămână, prin prisma vânzărilor, din cariera cântăreţei originare din Barbados.

Andrea Bocelli s-a menţinut pe poziţia a doua

Tenorul italian Andrea Bocelli s-a menţinut pe poziţia a doua, în a treia săptămână de la lansare, albumul său intitulat "My Christmas" vânzându-se în 218.000 de copii.

Vânzările totale de albume din Statele Unite, din săptămâna precedentă, au fost de 10,7 milioane de unităţi. Vânzările de albume de la începutul anului şi până în prezent au totalizat 320,2 milioane de unităţi, marcând o scădere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, potrivit Nielsen SoundScan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici