"Am stat lângă el, l-am ţinut de mână până când nu a mai respirat". Povestea luptei lui Patrick Swayze cu cancerul, spusă de soţia sa - FOTO

Lisa, soţia lui Patrick Swayze, a vorbit despre viaţa alături de actor şi despre lupta acestuia cu boala care i-a luat viaţa.

16047 afișări
Imaginea articolului "Am stat lângă el, l-am ţinut de mână până când nu a mai respirat". Povestea luptei lui Patrick Swayze cu cancerul, spusă de soţia sa - FOTO

"Am stat lângă el, l-am ţinut de mână până când nu a mai respirat". Povestea luptei lui Patrick Swayze cu cancerul, spusă de soţia sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lisa Niemi Swayze, care a fost căsătorită cu Patrick Swayze timp de 33 de ani, a povestit într-o carte despre cum s-au cunoscut, despre viaţa ca dansatori, despre dorinţa de a juca în filme şi despre lupta cu boala, scrie dailymail.co.uk.

"Eram atât de diferiţi unul faţă de celălalt şi totuşi foarte asemănători. Aveam 14 ani când ne-am cunoscut. Ne-am căsătorit pe 12 iunie 1975, apoi ne-am mutat la Los Angeles pentru a juca în filme. Ne trăiam visul", a spus Lisa.

Soţia lui Patrick a mărturisit că au aflat despre boala lui la începutul lui 2008, când actorul a mers la medic pentru că avea ochii îngălbeniţi.

"Medicul ne-a spus că ar fi putut avea cancer. Rezultatele testelor au venit după câteva zile, iar Buddy, aşa cum îi spuneam lui Patrick, a ajuns târziu acasă, aşa că am ştiut adevărul înaintea lui".

Atunci când Patrick a aflat, l-a întrebat pe doctor cât timp mai are de trăit. "Poate câteva săptămâni, poate câteva luni. Boala este extrem de agresivă" a fost răspunsul medicului.

Lisa Swayze a mărturisit că au reuşit să ţină boala secretă timp de câteva luni, însă atunci când presa a aflat, s-a declanşat haosul.

"Au început să sosească scrisori şi e-mailuri. Erau mesaje de sprijin, dar deodată au apărut şi oameni care au încercat să se folosească de boala lui Patrick pentru câştigul personal. Reprezentanţii unui film au declarat că Patrick s-a retras din cauza bolii, dar el nici măcar nu citise scenariul filmului", a spus soţia actorului.

Femeia a mărturisit că şi-a cumpărat o perucă şi se deghiza când ieşea din casă, pentru a nu fi recunoscută şi pentru a putea uita câteva ore de boala lui Patrick.

După câteva luni de chimioterapie, tumoarea era mai puţin activă, iar în ceea ce priveşte cancerul pancreatic, acest lucru înseamnă succes. Soţia actorului a spus că acesta a tratat boala ca pe o aventură şi s-a arătat aşa cum era cu adevărat: umil, curajos, iubitor, amabil, înţelept şi rezistent.

"Ne distram, iar eu râdeam fericită pentru că era cu mine. Nici nu ar fi trebuit să fie în viaţă, dar era acolo", a povestit Lisa Swayze despre soţul ei.

În ciuda bolii, actorul a continuat să lucreze la serialul "The Beast", care se filma în Chicago.

Patrick a început să ia un nou medicament, care a dus la căderea părului.

"Era pustiit, se vedeau stresul şi boala pe faţa lui, stomacul i se umflase de la fluidele acumulate şi se plângea că are gleznele umflate. Cu toate astea, de fiecare dată când mă uitam la el îl vedeam frumos", a declarat Lisa.

În septembrie, medicii i-au dat Lisei vestea care a cutremurat-o: Patrick mai avea foarte puţin timp de trăit.

"Ultimele cuvinte pe care ni le-am spus unul altuia au fost te iubesc. Apoi a intrat în comă, dar continuam să vorbesc cu el. Am stat cu el, i-am vorbit despre timpul petrecut împreună, l-am ţinut de mână, am dormit ţinându-l în braţe. În dimineaţa de luni, am ştiut că a venit momentul. Nu am vrut să ies din cameră. Am stat lângă Buddy, l-am ţinut de mână până când nu a mai respirat", a spus soţia lui Patrick.

Patrick Swayze, devenit celebru cu rolul instructorului de dans din filmul "Dirty Dancing", a murit pe 14 septembrie 2009, după o lungă luptă cu un cancer la pancreas, la vârsta de 57 de ani. Swayze, actor şi dansator, care şi-a consolidat statutul de sex simbol apărând alături de Demi Moore în comedia romantică "Fantoma mea iubită/ Ghost", lansată în 1990, a murit în locuinţa din ferma sa din New Mexico.

Patrick Swayze a fost nominalizat de trei ori la premiile Globul de Aur, pentru rolurile din filmele "Dirty Dancing" (1987), "Ghost" (1990) şi "Reginele balului/ To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar" (1995), şi are o stea pe Walk of Fame la Hollywood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici