Angelina Jolie şi Bill Clinton lansează un apel pentru ajutorarea "copiilor războiului"

Actriţa americană Angelina Jolie şi fostul preşedinte american Bill Clinton au lansat un apel la New York pentru ca cele aproximativ nouă milioane de "copii ai războiului", victime ale conflictelor care macină lumea, să poată avea acces la educaţie, transmite AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Angelina Jolie şi Bill Clinton lansează un apel pentru ajutorarea "copiilor războiului"

Angelina Jolie şi Bill Clinton lansează un apel pentru ajutorarea "copiilor războiului"

Clinton este preşedintele Forumului pentru dezvoltare globală pe care l-a fondat şi care a avut loc miercuri, pentru al treilea an consecutiv, la un hotel din centrul oraşului New York. La acest eveniment participă de obicei patroni de companii, oameni de stat şi personalităţi din diverse domenii.

După Angelina Jolie, care a avut o intervenţie în sesiunea dedicată educaţiei, preşedintele a anunţat lansarea la nivel mondial a unui "parteneriat pentru educarea copiilor războiului", care reuneşte 15 organizaţii care se ocupă de copii, de la UNICEF la Înaltul Comisariat pentru refugiaţi din cadrul ONU şi asociaţii locale din America Latină, Orientul Apropiat şi Africa.

Parteneriatul şi-a propus să găsească resurse suplimentare de finanţare pentru aproximativ 20 de proiecte, destinate unui număr de 15 ţări unde copiii nu au acces la educaţie din cauza conflictelor.

Angelina Jolie, un critic fervent al "priorităţilor" guvernului american, a subliniat faptul că banii cheltuiţi pentru câteva ore de activitate militară în Irak ar putea asigura educaţia a 150.000 de copii. Actriţa a amintit că războiul din Irak a avut drept consecinţă transformarea în refugiaţi a 4 milioane de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici