Anul chinezesc al Porcului a transformat-o pe Purceluşa Peppa din simbol al criminalităţii în viral

Anul chinezesc al Porcului, care debutează pe 5 februarie, a adus un succes neaşteptat pentru Purceluşa Peppa, eroina unui desen animat, care, în 2018, a fost interzisă în China fiind considerată prea "gangsta", arată platforma Variety.

511 afișări
Imaginea articolului Anul chinezesc al Porcului a transformat-o pe Purceluşa Peppa din simbol al criminalităţii în viral

Anul chinezesc al Porcului a transformat-o pe Purceluşa Peppa din simbol al criminalităţii în viral

Magazinele din China sunt pline de decoraţiuni care o înfăţişează pe Purceluşa Peppa, un celebru personaj animat britanic.

Personajul pare să fi depăşit perioada în care era considerat o imagine riscantă şi pentru mediul online din China. Nu mai puţin de 30.000 de clipuri video au fost şterse de pe reţelele de socializare online din China în 2018, după ce Peppa a ajuns să fie considerată un simbol al subculturii "shehuiren", care reprezintă idei ce se opun sistemului oficial şi comportamente rebele ("gangsta").

Peppa era deja populară şi ca model pentru tatuajele preferate de rebelii chinezi.

Platforma online Alibaba a lansat, la finalul lunii ianuarie, un videoclip în care un bunic chinez din munţi îşi întreabă vecinii ce este Peppa, pentru că nepotul său i-a cerut aşa ceva de Anul Nou chinezesc. Clipul, de numai cinci minute, a ajuns viral pe reţelele de socializare online.

Până şi ziarul oficial al Comisiei pentru Inspecţia şi Supravegherea Disciplinei din Partidul Comunist a lăudat "emoţia pe care a trezit-o acest sentiment unic chinezesc, care a făcut un succes din clipul video", arată Variety.

Purceluşa Peppa este un personaj lansat în 2004 în Marea Britanie, pe postul de televiziune Channel 5. Episoadele foarte scurte, de cinci minute fiecare, se adresează preşcolarilor. Din 2016, personajul Peppa este deţinut de compania de producţie canadiană Entertainment One şi, în ultimii ani, au existat mai multe încercări de impunere a eroinei serialului pe marele ecran.

Anul Nou chinezesc 2019, sub semnul Porcului de Pământ, simbolul bunăstării, începe pe 5 februarie.

2019, Anul Porcului de Pământ, este considerat de astrologii chinezi o perioadă bună pentru a face bani şi pentru a investi. De asemenea, noul an chinezesc va fi unul al bucuriei, al prieteniei şi iubirii pentru toate semnele zodiacului, pentru că porcul atrage succesul în toate aspectele vieţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici