Aretha Franklin, la gala prin care se celebrează semicentenarul casei de discuri Motown

Cântăreaţa americană Aretha Franklin va fi prezentă, împreună cu alţi artişti de renume, precum Stevie Wonder, la o gală aniversară prin care industria muzicală americană celebrează 50 de ani de existenţă a celebrei case de discuri Motown, informează BBC News Online.

13 afișări
Imaginea articolului Aretha Franklin, la gala prin care se celebrează semicentenarul casei de discuri Motown

Aretha Franklin, la gala prin care se celebrează semicentenarul casei de discuri Motown (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această gală va avea loc în oraşul american Detroit pe 21 noiembrie. În cadrul ei, artiştii vor aduce un omagiu regretatului "rege al muzicii pop" Michael Jackson, dar şi lui Levi Stubbs, solistul trupei Four Tops.

Stevie Wonder va susţine şi el un minirecital, în memoria lui Berry Gordy Jr., fondatorul casei Motown.

Încasările vor fi donate societăţii care administrează Motown Historical Museum, amplasat în sediul original al renumitei case de discuri.

Otis Williams şi grupul The Temptations vor fi şi ei prezenţi la această gală, în care vor fi celebraţi numeroşi artişti lansaţi de casa Motown, precum Smokey Robinson.

Gala din 21 noiembrie de la Detroit face parte dintr-o serie de evenimente artistice care vor avea loc de-a lungul întregului weekend în multe oraşe din Statele Unite, pentru a celebra cei 50 de ani de existenţă a casei Motown.

Aretha Franklin, căreia i-a fost oferit un contract de către casa Motown în anii 1960 a semnat în cele din urmă cu Columbia Records. Însă "Regina muzicii soul", aşa cum este denumită celebra cântăreaţă, care a cântat la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Barack Obama la începutul anului şi la recenta gală Rock and Roll Hall of Fame, a avut numeroase legături cu artiştii şi cu reprezentanţii casei Motown.

Casa de discuri Motown a lansat carierele a numeroşi artişti americani de renume, printre aceştia numărându-se Michael Jackson şi Diana Ross.

Aretha Franklin, în vârstă 67 de ani, supranumită "Regina muzicii soul", a câştigat 20 de premii Grammy, dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti "Premiul Aretha". Pe 3 ianuarie 1987, Aretha Franklin a devenit prima artistă care a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici