Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompei

  • Arheologii au găsit un car ceremonial aproape intact în oraşul roman Pompei
  • Carul cu elemente de fier şi bronz era folosit la festivităţi şi parade
  • Ministrul Culturii din Italia: Pompei continuă să ne uimească cu descoperirile
49729 afișări
Imaginea articolului Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompei

Arheologii care studiază oraşul Pompei au găsit un car ceremonial antic, aproape intact. Obiectul este atât de special datorită elementelor decorative din bronz şi fier.

Carul era folosit la festivităţi şi parade, dar se bucurau de el şi tinerele mirese. Asta pentru că ajungeau în noua lor casă cu ajutorul lui.

„Descoperirile din Pompei continuă să ne uimească şi o vor face pentru încă mulţi ani, cu cele 20 de hectare care trebuie excavate. Dar, mai presus de toate, ne arată că este posibil să îmbunătăţim parcul, să atragem turişti din toată lumea şi, în acelaşi timp, să ne continuăm cercetările şi studiile”, explică Dario Franceschini, ministrul Culturii din Italia.

Oraşul roman Pompei a fost îngropat de o erupţie vulcanică din anul 79. Acum, face parte din patrimoniul UNESCO şi este una din cele mai populare atracţii turistice din Italia.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici