Artmark: Coliere din aur, cu diamante şi perle, în Licitaţia de Bijuterie şi Artă Decorativă de Epocă

Coliere din aur galben, alb şi roz, cu perle, rubine, smaralde, safire şi diamante, reprezintă propunerea casei Artmark pentru Licitaţia de Bijuterie şi Artă Decorativă de Epocă, care va avea loc pe 26 mai, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti.

517 afișări
Imaginea articolului Artmark: Coliere din aur, cu diamante şi perle, în Licitaţia de Bijuterie şi Artă Decorativă de Epocă

Artmark: Coliere din aur, cu diamante şi perle, în Licitaţia de Bijuterie şi Artă Decorativă de Epocă (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Licitaţia de Bijuterie şi Artă Decorativă de Epocă încearcă să găsească un răspuns la întrebarea "ce vor femeile?" şi propune publicului o selecţie impresionantă de giuvaieruri. Vedeta secţiunii de bijuterii este un colier din aur, ornat cu email, diamante şi perle, estimat la 12.000 - 15.000 de euro, care aminteşte de ornamentele enigmaticei lumi aztece şi promite celei care îl va purta cea mai autentică emoţie de regalitate, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Alături de această bijuterie se află un colier din aur roz, ornat cu diamante şi rubine, estimat la 2.500 - 4.500 euro, şi un colier din aur, bogat decorat cu diamante, rubine şi perle, estimat la 5.500 - 7.500 euro.

De asemenea, licitaţia oferă doamnelor şi domnişoarelor ocazia de a-şi adăuga colecţiei de bijuterii piese remarcabile la preţuri foarte accesibile, precum o pereche de cercei din aur alb, decorată cu ametiste şi diamante, estimată la 100 - 200 euro, o brăţara din aur, decorată cu perle, estimată la 200 - 350 euro, şi o "Floare de smarald" - un lanţ cu pandantiv, decorat cu smarald şi diamante, estimat la 140 - 200 euro.

Secţiunea de artă decorativă de epocă readuce în atenţie imaginea de regină - de data aceasta sub forma unei piese dintr-un joc de şah din argint, figurând lupta eroică a aztecilor lui Montezuma împotriva spaniolilor Castiliei şi Aragonului, din prima jumătate a secolului al XX-lea (estimare: 2.500 - 3.500 euro). Este o piesă de colecţie extrem de specială pentru un împătimit al istoriei Spaniei sau al şahului. Secţiunea prezintă o selecţie rafinată de argintărie încă din secolul al XVIII-lea, vase Gallé, Boch Frères şi August Walther, dar şi piese de mobilier de epocă.

Expoziţia poate fi vizitată la sediul din Bucureşti al casei Artmark până pe 25 mai, iar licitaţia va avea loc pe 26 mai, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici