Autobuze în culorile drapelului naţional, cu 100 de simboluri ale momentelor istorice, pleacă din Iaşi într-o "Caravană a Unirii". FOTO

Trei autobuze personalizate în culorile drapelului naţional, pe caroseriile cărora sunt reprezentate cu 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referinţă, pleacă din Iaşi într-o "Caravană a Unirii", urmând să treacă prin marile oraşe-reşedinţă de judeţ.

457 afișări
Imaginea articolului Autobuze în culorile drapelului naţional, cu 100 de simboluri ale momentelor istorice, pleacă din Iaşi într-o "Caravană a Unirii". FOTO

Autobuze în culorile drapelului naţional, cu 100 de simboluri ale momentelor istorice, pleacă din Iaşi într-o "Caravană a Unirii"

Primăria Iaşi a organizat duminică, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, „Caravana Unirii”, dedicată Centenarului României.

Edilii ieşeni au trimis trei autobuze personalizate în exterior în culorile drapelului într-un pelerinaj în marile oraşe-reşedinţă de judeţ din România, dar şi în localităţile Chişinău şi Cernăuţi, din Republica Moldova.

Manifestările au început la ora 11.00, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, din Iaşi, cu un concert al Fanfarei Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.

"Trei autobuze ale Companiei de Transport Public Iaşi au fost personalizate în exterior în culorile drapelului naţional, fiecare dintre vehicule purtând câte o culoare a tricolorului. Proiectul readuce în prim-plan statutul de Capitală naţională a Iaşului în perioada 1916 - 1918, la Iaşi fiind puse bazele unirii ce a condus la formarea României Mari. Astfel, pe fiecare laterală a autobuzelor se regăseşte mesajul «Iaşul salută România Mare!»", au precizat reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi.

Potrivit acestora, pe caroseriile autobuzelor sunt reprezentate 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referinţă ale neamului românesc, precum şi pentru realizările românilor de-a lungul timpului.
Saloanele autobuzelor sunt transformate în galerii expoziţionale neconvenţionale, care includ diverse informaţii. Autobuzul albastru găzduieşte o expoziţie dedicată evenimentelor istorice din 1916-1918, în Autobuzul galben sunt realizate proiecţii video cu filme documentare istorice, iar în autobuzul roşu sunt prezentate explicaţiile celor 100 de simboluri.

Conform organizatorilor, „Caravana Unirii” va străbate teritoriul României Mari, poposind în marile oraşe reşedinţă de judeţ, dar şi în oraşele Chişinău şi Cernăuţi, în prezent parte a Republicii Moldova, respectiv a Ucrainei.

„Caravana Unirii” este un proiect cultural organizat cu ocazia aniversării centenarului Marii Uniri din 1918.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici