Automobilul Aston Martin DB5 condus de James Bond în 1964, scos la licitaţie

Automobilul Aston Martin DB5 condus de James Bond în 1964, calificat de reprezentanţii casei de licitaţii RM Auctions drept "cea mai celebră maşină din lume", va fi scos la licitaţie, în octombrie, la Londra, fiind evaluat la un preţ minim de cinci milioane de dolari, informează Reuters.

41 afișări
Imaginea articolului Automobilul Aston Martin DB5 condus de James Bond în 1964, scos la licitaţie

Automobilul Aston Martin DB5 condus de James Bond în 1964, scos la licitaţie la Londra

Aceasta este pentru prima oară când publicul va avea posibilitatea de a achiziţiona renumitul automobil de culoare argintie.

Modelul scos la licitaţie este unul dintre cele două maşini originale 007 DB5, fiind singurul rămas în stare de funcţionare, la volanul căruia Sean Connery a apărut în filmele "Goldfinger" (1964) şi "Thunderball" (1965).

Automobilul va fi scos la licitaţie cu toate dotările iniţiale, din care fac parte mitraliere, blindaj, revolvere încorporate în plăcuţele de înmatriculare, dispozitive de localizare, acoperiş rabatabil, dispozitivul de împrăştiere a uleiului şi a cuielor şi lansatorul de fum.

Deşi unele dintre acest dispozitive sunt perfect funcţionale, mitralierele nu sunt reale.

Automobilul va fi pus în vânzare de Jerry Lee, un realizator american de emisiuni radiofonice, care l-a achiziţionat de la fabrica Aston Martin Lagonda în 1969, pentru suma de 12.000 de dolari. Automobilul argintiu a rămas de atunci în posesia lui Jerry Lee şi a fost rareori văzut în public de-a lungul ultimelor patru decenii.

Încasările obţinute vor fi folosite pentru lansarea Jerry Lee Foundation.

Licitaţia va avea loc la Londra, pe 27 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici