Autorităţile chineze au interzis 100 de cântece. Ce vedete internaţionale se află pe "lista neagră" - VIDEO

Autorităţile chineze au interzis site-urilor de muzică online să difuzeze 100 de cântece, pe această "listă neagră" aflându-se piese ale unor vedete internaţionale precum Lady Gaga, Beyonce şi Backstreet Boys, a anunţat Ministerul Culturii din China.

947 afișări
Imaginea articolului Autorităţile chineze au interzis 100 de cântece. Ce vedete internaţionale se află pe "lista neagră" - VIDEO

Lady Gaga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit oficialilor chinezi, această interdicţie are scopul "de a face ordine" pe piaţa muzicii online, ce trebuie curăţată de acele cântece care "aduc un prejudiciu securităţii culturii statului".

Ministerul chinez nu a explicat pe site-ul său motivul pentru care piesele "The Edge of Glory", "Hair", "Marry the Night" şi "Bloody Mary" ale cântăreţei americane Lady Gaga sunt vizate de noua interdicţie, intrată în vigoare pe 19 august.

Cântece ale grupului Backstreet Boys, ale cântăreţei americane Beyonce Knowles, ale canadienilor din grupul Simple Plan şi cele ale trupei britanice Take That se află şi ele pe această "listă neagră", ce conţine piesele interzise pe internet, un domeniu puternic cenzurat în China.

Artiştii asiatici sunt şi ei vizaţi, precum taiwaneza Chang Hui-mei, aflată în relaţii tensionate cu guvernul de la Beijing, după ce a interpretat imnul taiwanez la învestitura fostului preşedinte Chen Shui-bian, în anul 2000.

China, care consideră Taiwanul ca o parte integrantă a teritoriului său, i-a interzis, temporar, artistei taiwaneze să mai susţină concerte.

Autorităţile chineze din Departamentul cenzurii interzic uneori organizarea de concerte ale unor staruri internaţionale sau obişnuiesc să ceară lista cu titlurile pieselor care vor fi interpretate în show, înainte de a-şi da acordul.

Din 2010, China a impus ca toate cântecele transferate online pe site-uri muzicale să primească un aviz favorabil în prealabil, o decizie justificată oficial, parţial, de lupta contra pirateriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici