Autovehicule care analizează cantitatea de alcool consumată de şofer

Nissan, al treilea mare constructor auto japonez, dezvoltă o tehnologie care va permite sistemului de navigare al autovehiculelor să verifice dacă şoferul a consumat o cantitate prea mare de alcool.

1 afișare
Imaginea articolului Autovehicule care analizează cantitatea de alcool consumată de şofer

Autovehicule care analizează cantitatea de alcool consumată de şofer

O serie de senzori de detectare a alcoolului verifică respiraţia şi analizează tranpiraţia palmelor, iar o cameră video scanează ochii şoferului.

Tehnologia Nissan permite sistemului de navigare al vehiculului să emită o alertă vocală şi să oprească pornirea maşinii, în cazul în care cantitatea de alcool consumată de şofer este considerată prea mare.

Sistemul este încă în faza de dezvoltare, dar detectorii utilizaţi vor permite analizarea stării şoferului, a declarat managerul general al Nissan, Kazuhiro Doi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici