Averea realizatorului de televiziune Simon Cowell a crescut în 2009 cu 69 milioane de dolari

Averea realizatorului şi prezentatorului de televiziune Simon Cowell a crescut în 2009 cu peste 69 de milioane de dolari, potrivit listei anuale a celor mai bogaţi oameni din Marea Britanie alcătuită de revista Sunday Times.

593 afișări
Imaginea articolului Averea realizatorului de televiziune Simon Cowell a crescut în 2009 cu 69 milioane de dolari

Averea realizatorului de televiziune Simon Cowell a crescut în 2009 cu 69 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Simon Cowell, renumitul preşedinte al juriilor emisiunilor de televiziune "The X Factor" şi "American Idol", a câştigat, în ultimii doi ani, mai mult de jumătate din averea sa, estimată la peste 254 milioane de dolari, doar din contractele de televiziune.

Averea cântăreţei Cheryl Cole, membră a juriului emisiunii "The X Factor", a crescut în 2009 cu peste 150%, ajungând la aproximativ 15,4 milioane de dolari.

Lista celor mai bogaţi 1.000 de oameni din Marea Britanie este alcătuită pe baza unor surse de venituri identificabile, precum terenuri, proprietăţi imobiliare şi acţiuni în companii listate la bursă, excluzând însă sumele din conturile bancare.

Pe această listă figurează orice persoană născută în Marea Britanie, care lucrează în Marea Britanie sau a cărui avere este situată majoritar în Marea Britanie.

Ronnie Wood, chitaristul trupei Rolling Stone, care a divorţat în 2009 de soţia sa, după un mariaj care a durat 24 de ani, din cauza relaţiei sale cu o femeie mult mai tânără, a ieşit din topul 50 al muzicienilor milionari, din cauză că averea sa a scăzut anul trecut de la 53,9 milioane de dolari la 30,8 milioane de dolari.

Edgar Bronfman, preşedintele Warner Music Group, situat pe a 25-a poziţie în clasamentul general al celor mai bogaţi oameni din Marea Britanie, s-a clasat în fruntea topului muzicienilor milionari, cu o avere estimată la 2,46 miliarde de dolari.

Paul McCartney şi Ringo Starr, membrii supravieţuitori ai celebrei trupe Beatles, se află şi ei în topul 50 al muzicienilor milionari din Marea Britanie. Averea lui Paul McCartney a crescut în 2009 cu 8%, ajungând la 731,1 milioane de dolari, iar averea lui Ringo Starr a crescut cu 17%, ajungând la 215,6 milioane de dolari.

Cântăreaţa Leona Lewis, câştigătoarea ediţiei britanice din 2006 a concursului "The X Factor", devenită ulterior o celebritate pe plan mondial datorită pieselor sale de top, a obţinut venituri considerabile în 2009, averea sa crescând de la 4,6 milioane de dolari la 16,9 milioane de dolari.

Leona Lewis a împărţit prima poziţie în topul celor mai bogaţi muzicieni din Marea Britanie, care nu au împlinit încă vârsta de 30 de ani, cu Charlotte Church şi Katherine Jenkins, două cântăreţe galeze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici