Avertisment festiv: În perioada Crăciunului cresc fracturile peniene

  • O cercetare germană arată că fracturile peniene cresc semnificativ în timpul sărbătorilor de iarnă, cu o posibilă creştere de 43% în perioada Crăciunului.
  • Recomandarea medicilor: Fiţi precauţi în activităţile intime în timpul sărbătorilor.
1030 afișări
Imaginea articolului Avertisment festiv: În perioada Crăciunului cresc fracturile peniene

Sursa foto: pexels.com

Pe măsură ce se apropie sezonul sărbătorilor, care aduce cu sine bucurie şi veselie, urologii de la Universitatea Ludwig Maximilian din München, Germania, trag un semnal de alarmă - Crăciunul poate aduce şi o creştere neaşteptată a fracturilor peniene. Fracturile peniene sunt considerate o urgenţă medicală şi sunt caracterizate de un sunet puternic, urmat de dureri severe, fiind în mod tipic cauzate de îndoirea forţată a penisului erect în timpul actului sexual agresiv, în care sunt implicate poziţii neobişnuite, relatează Sky News.

Studiul, efectuat folosind datele spitalelor din Germania între anii 2005 şi 2021, aruncă lumină asupra unei corelaţii surprinzătoare între perioada sărbătorilor şi creşterea fracturilor peniene. Studiul, publicat în British Journal of Urology International, a analizat înregistrările a 3.421 de bărbaţi care au suferit astfel de leziuni, dezvăluind o creştere semnificativă în timpul Crăciunului. Cercetătorii sugerează că, dacă fiecare zi ar fi ca şi Crăciunul, ar fi avut loc o creştere de 43% în fracturile peniene în Germania începând cu anul 2005.

Studiul a descoperit, de asemenea, un risc crescut în weekend-uri şi pe perioada verii, indicând posibili factori legaţi de timpul liber sporit şi medii relaxate. Cu toate acestea, Revelionul nu a prezentat o tendinţă similară, posibil datorită diferenţelor în intensitatea celebrării faţă de Crăciun.

Vârsta medie a bărbaţilor care au suferit fracturi peniene s-a situat la 42 de ani, iar fracturile au avut mai multe şanse să apară în scenarii sexuale neconvenţionale, cum ar fi aventurile extraconjugale sau în locaţii neobişnuite. Autorii subliniază necesitatea conştientizării şi precauţiei în timpul activităţilor intime în aceste perioade de risc crescut.

În concluzie, medicii recomandă importanţa prioritizării siguranţei şi bunăstării, chiar şi în cele mai festive momente ale anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici