Barack Obama, aplecat în faţa unui copil de 5 ani. Povestea imaginii care a făcut înconjurul lumii - FOTO

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a dovedit de multe ori inspiraţie în relaţia cu oameni obişnuiţi de-a lungul şederii lui la Casa Albă. Întrebat de copilul de cinci al unui membru al staff-ului său dacă are părul la fel ca al lui, preşedintele american s-a aplecat şi l-a îndemnat pe acesta să-l atingă.

8186 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, aplecat în faţa unui copil de 5 ani. Povestea imaginii care a făcut înconjurul lumii - FOTO

Barack Obama, aplecat în faţa unui copil de 5 ani. Povestea imaginii care a făcut înconjurul lumii

Poza realizată în Biroul Oval de la Casa Albă a devenit celebră şi a circulat mult timp pe internet, scrie dailymail.co.uk.

În ea sunt înfăţişaţi un copil de cinci ani extrem de curios, care îi atinge părul preşedintelui american Barack Obama, aplecat la nivelul lui.

Imaginea a fost realizată de fotograful oficial al preşedintelui, Pete Souza, şi încă tronează pe unul dintre pereţii Aripii de Vest de la Casa Abă.

Totul s-a petrecut în 2009, când Obama şi-a început mandatul de preşedinte. Atunci, Carlton Philadelphia, un fost soldat în Marina Americană, îşi lua rămas bun de la preşedinte după ce a fost membru în staff-ul acestuia pentru că a fost desemnat să lucreze pentru Consiliul Naţional de Securitate.

Tradiţia impune ca orice membru care a lucrat la Casa Albă, împreună cu familia lui, să facă o poză cu preşedintele în funcţie.

După ce poza a fost făcută, familia se pregătea să plece, dar nu înainte ca cei doi fii ai lui Philadelphia să pună câte o întrebare preşedintelui.

Jacob, fiul în vârstă de cinci ani, a avut o întrebare care a stârnit râsul printre cei prezenţi în cameră. "Vreau să ştiu dacă părul meu este ca al dumneavoastră", a spus el.

Barack Obama a reacţionat rapid la întrebare. "De ce nu-l atingi ca să vezi tu singur cum e?". Atunci, preşedintele american s-a aplecat şi l-a lăsat pe micuţul Jacob să-i atingă părul, încurajându-l "Atinge-l tipule". Momentul a fost surprins pe cameră de fotograf.

Verdictul dat de Jacob a fost unul clar: "Da, se simte la fel", a concluzionat copilul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici