Barbra Streisand a donat 5 milioane de dolari pentru cercetare în cardiologie

Cântăreaţa şi actriţa americană Barbra Streisand a făcut o donaţie de cinci milioane de dolari pentru un program de sănătate cardiacă destinat femeilor, iniţiat într-un prestigios spital din Los Angeles, a anunţat instituţia medicală.

23 afișări
Imaginea articolului Barbra Streisand a donat 5 milioane de dolari pentru cercetare în cardiologie

Barbra Streisand a donat 5 milioane de dolari pentru cercetare în cardiologie (Imagine: Mediafax Foto)

Donaţia lui Streisand va permite crearea "Programului de cercetări şi educaţie cardiovasculară destinat femeilor", ce va purta numele actriţei, la prestigiosul spital Cedars-Sinaï din Los Angeles.

Potrivit doctorului Eduardo Marban, directorul Institutului de cardiologie din cadrul spitalului, maladiile cardiovasculare sunt pe primul loc în topul cauzelor deceselor înregistrate în Statele Unite. Anual, aproximativ 500.000 de femei mor din cauza unei boli de inimă, numărul acestora fiind mai mare decât al celor decedate din cauza unui cancer de orice tip.

Streisand, originară din Brooklyn, New York, în vârstă de 65 de ani, a devenit celebră în anii '60, câştigând numeroase premii Grammy. Actriţa a mai fost recompensată cu două premii Oscar, pentru "S-a născut o stea" (1977) şi "Funny Girl" (1968), şi alte câteva premii Emmy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici