Băuturile energizante afectează sănătatea dinţilor

Băuturile energizante, consumate mai ales de tineri după ce fac sport, afectează sănătatea dinţilor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii italieni, preluat de Corriere della Sera.

9 afișări
Imaginea articolului Băuturile energizante afectează sănătatea dinţilor

Băuturile energizante afectează sănătatea dinţilor (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit cercetătorilor de la spitalul San Paolo din Milano, băuturile energizante afectează sănătatea dinţilor din cauza capacităţii de a menţine nealterat PH-ul gurii, care joacă un rol important în eroziunea dentară.

Roberto Rozza, medic stomatolog, autorul studiului, spune că este de preferat ca acest tip de băuturi să fie înghiţite cu ajutorul paiului pentru a nu afecta smalţul dinţilor şi ca după consumarea lor să se clătească bine gura cu apă curată.

Studiul a fost publicat în revista General Dentistry.

Cercetătorii spun că procesele de demineralizare a dinţilor apar după consumul tuturor băuturilor acidulate, fără nicio excepţie.

Majoritatea răcoritoarelor conţin unul sau doi acizi, mai frecvent acid citric şi fosforic. Totuşi, băuturile energizante destinate în special sportivilor conţin şi alţi aditivi şi acizi organici, care contribuie la procesul de demineralizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici