Ben Kingsley, în rolul împăratului care a construit palatul Taj Mahal

Sir Ben Kingsley, câştigător al unui premiu Oscar, va juca rolul împăratului mogul Shah Jahan care a construit palatul Taj Mahal în memoria iubitei sale soţii, transmite Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Ben Kingsley, în rolul împăratului care a construit palatul Taj Mahal

Ben Kingsley, în rolul împăratului care a construit palatul Taj Mahal

Actriţa indiană Aishwarya Rai, un star al Bollywood-ului şi fostă Miss World, va juca rolul lui Mumtaz Mahal, soţia împăratului mogul Shah Jahan. Împăratul a fost devastat de moartea iubitei sale soţii şi a decis să construiască palatul Taj Mahal în memoria ei. Construcţia mausoleului a început în 1631 şi a durat 22 de ani.

"Filmul prezintă construirea palatului Taj Mahal", a declarat Kingsley pentru publicaţia Times of India, dar şi abjecta izolare a lui Shah Jahan în închisoare timp de mai mulţi ani.

În ultimii ani ai vieţii, împăratul a stat în închisoare la ordinul fiului său Aurangzeb şi şi-a petrecut ultimele zile ale vieţii privind Taj Mahal-ul din celula sa.

Mausoleul Taj Mahal, inclus în patrimoniul mondial UNESCO în 1983, a fost selectat în iulie pe lista noilor Minuni ale lumii moderne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici