Bill Gates rămâne şi în acest an cel mai bogat american

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, se menţine, şi în acest an, pe prima poziţie în topul Forbes 400, al celor mai bogaţi oameni din Statele Unite, cu o avere netă estimată la 59 miliarde dolari, potrivit celui mai recent clasament realizat de revista americană.

1 afișare
Imaginea articolului Bill Gates rămâne şi în acest an cel mai bogat american

Bill Gates rămâne şi în acest an cel mai bogat american

Gates este urmat în topul celor mai bogaţi americani de Warren Buffett, cu o avere estimată la 52 miliarde dolari.

Topul celor mai bogaţi zece americani este completat, în ordine, de Sheldon Adelson (28 miliarde dolari din domeniul hotelier şi al jocurilor de noroc), Lawrence Ellison, de la Oracle (26 miliarde dolari), Serghei Brin şi Larry Page, de la Google (fiecare cu câte 18,5 miliarde dolari), Kirk Kerkorian (18 miliarde dolari din investiţii şi jocuri de noroc), Michael Dell (17,2 miliarde dolari), Charles şi David Koch (17 miliarde dolari fiecare din domeniul petrolier) şi Paul Allen, de la Microsoft (16,8 miliarde dolari).

Averea netă cumulată a celor mai bogaţi americani a crescut cu 290 miliarde dolari faţă de anul precedent, la 1.540 miliarde dolari.

Ultimul loc în clasamentul Forbes îl împart 21 de oameni de afaceri, cu averi egale, de 1,3 miliarde dolari, după ce, anul trecut, cea mai mică avere din top se ridica la un miliard dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici