Brad Pitt, în adaptarea cinematografică a romanului "The Girl With The Dragon Tattoo"

Actorul american Brad Pitt va juca în adaptarea cinematografică a romanului "The Girl With The Dragon Tattoo", regizată de David Fincher, pe baza romanului omonim scris de Stieg Larsson, informează sverigesradio.se.

28 afișări
Imaginea articolului Brad Pitt, în adaptarea cinematografică a romanului "The Girl With The Dragon Tattoo"

Brad Pitt, în adaptarea cinematografică a romanului "The Girl With The Dragon Tattoo" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa suedeză a confirmat faptul că filmările pentru adaptarea cinematografică a romanului "The Girl With The Dragon Tattoo" vor debuta la Stockholm în toamna acestui an.

Reprezentanţii Swedish Film Institute au confirmat, totodată, că filmul "The Girl With The Dragon Tattoo" va fi regizat de David Fincher, cineastul nominalizat la Oscar în 2009 pentru regia filmului "Strania poveste a lui Benjamin Button", în care rolul principal a fost interpretat de Brad Pitt.

Pitt, care a colaborat cu David Fincher şi în anii '90, jucând în filmele "Seven" şi "Fight Club - Sala de lupte", urmează să joace din nou sub bagheta regizorală a cineastului american şi va interpreta rolul jurnalistului Mikael Blomkvist din trilogia "Millenium" a romancierului Stieg Larrson. Actriţa britanică Carey Mulligan va interpreta pe marele ecran rolul eroinei punk Lisbeth Salander din acelaşi roman, rol jucat de Noomi Rapace într-o versiune cinematografică suedeză.

"The Girl With The Dragon Tattoo" nu este singurul "hit" suedez care va beneficia de o adaptare în limba engleză realizată de studiourile de la Hollywood. Lungmetrajul "Let The Right One In", regizat de Tomas Alfredson, considerat de mulţi dintre criticii de specialitate drept cel mai bun film al anului trecut, a fost deja adaptat într-o versiune filmată în limba engleză, ce va apărea pe marile ecrane în luna octombrie.

Potrivit presei suedeze, marile studiouri hollywoodiene intenţionează să realizeze trei adaptări cinematografice ale romanelor lui Larsson: "The Girl With The Dragon Tattoo", "The Girl Who Played With Fire" şi "The Girl Who Kicked The Hornets Nest".

Seria "Millennium", o trilogie despre corupţie, jurnalism şi lumea financiară, este una dintre cele mai de succes apariţii editoriale din Suedia, fiind vândută în două milioane de exemplare în această ţară şi în peste 25 de milioane de copii pe plan mondial.

Cărţile trilogiei fac referiri la personaje politice şi economice controversate. Abordând teme precum globalizarea, şantaje economice, corupţie, mişcări fasciste, servicii secrete, trafic de carne vie, prostituţie, spionaj şi psihiatrie, cele trei volume realizează un adevărat portret al societăţii contemporane.

Toate cele trei cărţi au fost ecranizate în Peninsula Scandinavă de regizorii Niels Arden Oplev şi Daniel Alfredson.

Editura Trei a publicat în limba română trilogia, sub titlurile "Bărbaţii care urăsc femeile", "Fata care s-a jucat cu focul" şi "Castelul din nori s-a sfărâmat".

Scriitorul Stieg Larsson, cunoscut şi ca jurnalist, a murit în 2004, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 50 de ani, înainte de a vedea publicat primul roman din seria "Millenium", care ar fi trebuit să aibă zece volume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici