Video Bradul lui Cristian Mungiu – 20.000 de euro la Festivalul Brazilor de Crăciun

Bradul realizat de regizorul român Cristian Mungiu pentru Festivalul Brazilor de Crăciun a fost achiziţionat, miecuri seară, pentru 20.000 de euro, cea mai mică sumă licitată, însă evenimentul a reuşit să strângă, în total, 662.350 euro pentru fundaţia "Salvaţi Copiii" România.

4 afișări

Bradul lui Mungiu, decorat cu ajutorul unor cutii de role de film şi peliculă, a fost achiziţionat de către compania Avantgarde Group.

În cadrul licitaţiei, care a reunit creaţiile a 14 designeri renumiţi, au fost strânşi, în total, 647.350 de euro, cel mai important licitator al serii fiind omul de afaceri Marius Ivan, preşedintele fundaţiei cu acelaşi nume. Acesta a achiziţionat brazii realizaţi de către Stephan Pelger, Oxette şi Togo Design, pentru suma totală de 90.000 de euro. De asemenea, acesta s-a dovedit cel mai activ dintre cei care au participat la licitaţie. Pe lângă brazii achiziţionaţi, Marius Ivan a licitat alături de Ion Ţiriac, la iniţiativa acestuia din urmă, pentru bradul realizat de Louis Vuitton, suma totală pentru care a fost adjudecată creaţia fiind de 45.000 de euro.

Cel mai scump brad, realizat de Roberto Cavalli pentru magazinul Victoria 46, a strâns suma de 115.000 de euro.

Seara a fost deschisă de gazdele Galei, Andi Moisescu şi Mihaela Rădulescu, care au vorbit despre importanţa acestui festival pentru oferirea unui ajutor copiilor defavorizaţi. La rândul său, Gabriela Alexandrescu, preşedintele "Salvaţi Copiii" România, a mulţumit celor prezenţi şi a transmis mesajul Prinţesei Anne a Marii Britanii, preşedinta fundaţiei internaţionale "Save the Children". De asemenea, doi dintre coregrafii emisiunii "Dansez pentru tine" au oferit un moment artistic, aceştia fiind urmaţi de copii ai fundaţiei care, alături de Smiley, au interpretat imnul "Salvaţi Copiii" România.

Fiecare brad-creaţie a fost prezentat pe scenă de către o vedetă locală, printre acestea numărându-se Andreea şi Alexia Esca, Olivia Steer, Oana Cuzino, Roxana Ciuhulescu sau Ilie Năstase.
Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat Mihaela şi Mircea Geoană, Adriean Videanu şi familia, Ioana Tăriceanu, Ion Ţiriac, Gică Popescu sau Camelia Şucu.

Gala Festivalului Brazilor de Crăciun este destinată strângerii de fonduri pentru reintegrarea socială a copiilor defavorizaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici