Brian May, chitaristul trupei Queen, va fi premiat pentru lupta pentru drepturile animalelor

Brian May, chitaristul trupei Queen, va fi premiat, marţi, de International Fund for Animal Welfare, la Camera Lorzilor din Parlamentul britanic, pentru lupta sa pentru drepturile animalelor, potrivit contactmusic.com.

88 afișări
Imaginea articolului Brian May, chitaristul trupei Queen, va fi premiat pentru lupta pentru drepturile animalelor

Brian May, chitaristul trupei Queen, va fi premiat pentru lupta pentru drepturile animalelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premiul vine după ce May, un vechi contestatar al vânătorii de vulpi şi al sporturilor sângeroase, a lansat campania "Salvează-mă", pentru prevenirea cruzimii faţă de animale.

"Luptăm pentru că aceste animale minunate trăiesc, respiră, văd aud şi simt plăcerea şi durerea la fel ca şi noi, însă nu vorbesc limba noastră, astfel că în lumea oamenilor nu au un cuvânt de spus. Nu au cum să reclame abuzurile care se fac împotriva lor", a declarat chitaristul.

Trupa Queen, a cărei carieră se întinde pe o perioadă de peste 20 de ani, din 1970 în 1991, a fost desemnată în 2007 "cel mai bun grup britanic al tuturor timpurilor", în urma unui sondaj organizat de BBC Radio.

Format în 1970 de cântăreţul Freddie Mercury, chitaristul Brian May, toboşarul Roger Taylor şi basistul John Deacon, grupul a lansat 15 albume până la destrămarea sa în 1991, după decesul lui Freddie Mercury din cauza maladiei SIDA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici