British Council sărbătoreşte jubileul de diamant la Bucureşti, cu activităţi pentru copii

British Council Bucureşti va sărbători jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a luni, în Parcul Izvor, unde vor fi organizate diverse activităţi pentru copii cu vârste între 11 şi 15 ani, pentru familiarizarea acestora, dar şi a publicului mai larg cu tradiţiile şi cultura britanică.

251 afișări
Imaginea articolului British Council sărbătoreşte jubileul de diamant la Bucureşti, cu activităţi pentru copii

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evenimentul pregătit de British Council va avea loc luni, între orele 15.00 şi 17.00, informează un comunicat al instituţiei.

Programul cuprinde experimente ştiinţifice interactive, inedite şi, mai ales, distractive, realizate de specialiştii de la Fun Science, care reuşesc să facă din ştiinţă un adevărat spectacol extrem de atractiv.

Atelierul de bune maniere practicate la curţile regale va încerca să îi introducă pe copii în atmosferă specifică nobilimii britanice şi le va arată participanţilor cum să devină un "gentleman" sau o adevărată "lady", în clasicul stil britanic.

Concursurile de creaţie vor pune la încercare îndemânarea copiilor în a realiza pălării din hârtie şi le va oferi acestora ocazia de a-şi exprima prin desen percepţia lor despre jubileul de diamant.

Cricket România va aduce în atenţia copiilor un joc care îşi are originile în Anglia, în secolul al 16-lea şi care a devenit unul dintre cele mai iubite sporturi în toată Comunitatea Naţiunilor (Commonwealth). Copii vor experimenta astfel spiritul jocului de echipă, al leadership-ului, dedicaţiei şi mai ales al fair-play-ul, aşa cum îl descriu în misiunea lor partenerii de la Cricket România.

Copiii vor avea, de asemenea, ocazia de a participa la un concurs de cunoştinţe generale despre regina Elizabeth a II-a şi de a testa aplicaţiile de limbă engleză realizate de British Council pentru tablete. În cadrul diverselor activităţi, copiii vor primi şi premii.

Jubileul de diamant marchează 60 de ani de domnie a reginei Elizabeth a II-a, manifestări ample aflându-se în desfăşurare în perioadă 2 - 15 iunie în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în statele Commonwealth, precum şi în ţările care s-au bucurat de o relaţie diplomatică de tradiţie cu Regatul Unit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici