Bruce Springsteen pleacă în turneu mondial, pe 18 martie, din SUA - VIDEO

Rockerul american Bruce Springsteen îşi va lansa un nou turneu mondial pe 18 martie, la Atlanta, în statul american Georgia, la 12 zile de la apariţia pe piaţă a noului său album, "Wrecking Ball".

137 afișări
Imaginea articolului Bruce Springsteen pleacă în turneu mondial, pe 18 martie, din SUA - VIDEO

Bruce Springsteen pleacă în turneu mondial, pe 18 martie, din SUA - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest turneu îl va aduce pe artist pe mai multe scene din SUA şi Europa. Turneul european va debuta pe 13 mai, la Sevilla, incluzând Berlin, Lisabona, Milano, Paris, Praga (11 iulie), Viena (12 iulie), Londra, Oslo şi Helsinki.

"Wrecking Ball", al 17-lea album de studio din cariera lui Springsteen, va fi lansat pe 5 martie. Aceasta va fi prima lansare după 2009 a starului rock, alături de E Street Band, dar fără saxofonistul său preferat, Clarence Clemons, care a murit în iunie 2009, la 69 de ani.

Noul disc, produs de Ron Aniello, în colaborare cu Bruce Springsteen şi cu managerul acestuia, Jon Landau, va cuprinde 11 piese.

"Cântecele (de pe noul album, n.r.) spun o poveste pe care n-o puteţi auzi în altă parte şi este cea mai inovatoare muzică pe care a creat-o în ultimii ani", a spus Landau într-un comunicat.

Primul extras de pe album - "We Take Care of Our Own" - poate fi ascultat pe site-ul artistului.

Bruce Springsteen, născut pe 23 septembrie 1949, este cunoscut pentru popularizarea genului "heartland rock", versurile poetice ale cântecelor sale şi sentimentele tipic americane transmise, centrate pe New Jersey-ul natal.

Poreclit "The Boss", Springsteen a lansat mai multe albume rock de succes, printre care "Born in the U.S.A." şi "Born to Run", şi a vândut peste 120 de milioane de discuri în întreaga lume.

A fost recompensat cu 20 de premii Grammy, două Globuri de Aur şi un Oscar. Este considerat unul dintre cei mai influenţi compozitori ai secolului 20, iar în 2004 revista Rolling Stone l-a inclus în topul celor mai mari 100 de artişti ai tuturor timpurilor, pe locul 23.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici