Calitatea apei fluviului Sena a fost catalogată drept "excelentă" pentru Paris 2024

  • Testele efectuate pe râul Sena au arătat recent că apa este de o calitate "excelentă", a declarat viceprimarul Parisului.
  • Fostul jucător de rugby Pierre Rabadan a spus că aceste rezultate înseamnă că testele pentru maratonul de înot şi triatlonul de la Paris 2024 pot avea loc.
375 afișări
Imaginea articolului Calitatea apei fluviului Sena a fost catalogată drept "excelentă" pentru Paris 2024

Calitatea apei fluviului Sena a fost catalogată drept "excelentă" pentru Paris 2024

De asemenea, obiectivul oraşului de a deschide râul pentru înotul public în 2025 este pe drumul cel bun, a declarat bărbatul de 42 de ani, citat de insidethegames.

"Primele rezultate privind calitatea apei Senei pentru sezonul de vară 2023 au sosit", a declarat Rabadan, viceprimarul însărcinat cu sportul, care a fost selecţionat de două ori în echipa de rugby a Franţei.

"Ele dezvăluie o calitate excelentă pentru evenimentele de testare din această vară, pentru evenimentele istorice din Sena ale Jocurilor Olimpice şi apoi pentru publicul larg în 2025".

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat în 2016 planul de accesibilizare a râului în 2025. Acesta a fost susţinut de preşedintele francez Emmanuel Macron.

Proiectul a necesitat eliminarea e-coli, a apelor uzate şi a deşeurilor industriale din apă. O provocare majoră este reprezentată de precipitaţiile care provoacă revărsarea apelor de canalizare din capitala franceză şi descărcarea în Sena.

S-a convenit asupra unei finanţări de 1,4 miliarde de euro pentru aceste lucrări şi se speră că, în cele din urmă, vor putea fi deschise cinci locuri de scăldat permanente.

Înotul în Sena a fost interzis din 1923. Fluviul urmează să găzduiască o ceremonie de deschidere olimpică unică la Paris 2024, care va implica bărci care transportă atleţi.

Maratonul de înot şi triatlon de la Paris 2024 este planificat să înceapă la Pont Alexandre III, un pod peste Sena care leagă Champs-Élysées de Invalides şi Turnul Eiffel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici