Campania anti-Brexit a lui Hugh Grant. Ce a făcut actorul ca să îi scoată pe britanici la vot

Actorul Hugh Grant a făcut campanie politică pentru candidaţi non-Conservatori, mergând din uşă în uşă într-un cartier din nordul Londrei pentru a convinge publicul să voteze astfel încât să fie înlăturat de la putere Partidul Conservator, ce susţine scoaterea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

1681 afișări
Imaginea articolului Campania anti-Brexit a lui Hugh Grant. Ce a făcut actorul ca să îi scoată pe britanici la vot

Sursa FOTO: Profimedia Images

Marea Britanie organizează joi alegeri parlamentare, într-un scrutin solicitat de premierul în exerciţiu Boris Johnson.

Actorul Hugh Grant a însoţit-o în campanie pe politicianul Luciana Berger, care candidează la alegerile de joi pentru liberal-democraţi, după ce a părăsit Partidul Laburist al lui Jeremy Corbyn, din cauza unor controverse cu nuanţe antisemite. Berger, parlamentar independent cu origini evreieşti, candidează pentru liberal-democraţi, un partid de centru stânga condus de Jo Swinson, care se opune puternic Brexit-ului.

Duminică, zeci de rezidenţi dintr-un cartier din nordul Londrei, mulţi dintre ei de origine evreiască, au fost vizitaţi de actorul în vârstă de 59 de ani, cunoscut mai degrabă pentru numeroasele sale roluri în comedii romantice de succes, potrivit timesofisrael.com.

Potrivit rezultatelor sondajelor de dinainte de alegeri, liberal-democraţii au şanse să obţină 10-15% dintre voturi, cu mult în urma laburiştilor - 35% şi al conservatorilor - 42%.

"Poate vă miră faptul că sunt aici. Aş vrea să vă spun că motivul este că sunt un liberal-democrat pasionat. Nu sunt şi nu am fost niciodată suporter al vreunui partid", a declarat Grant la sediul primăriei din Finchley, o zonă londoneză care numără peste 80 de sinagogi.

A fost convins să se alăture liberal-democraţilor înainte de alegerile de joi, pentru că aceştia se opun puternic Brexit-ului, a mai spus Grant la acea întâlnire, care a avut loc duminică.

Partidul Conservator al lui Boris Johnson vrea ca Marea Britanie să se retragă din Uniunea Europeană indiferent dacă se va ajunge la un acord cu aceasta sau nu.

Grant a mai spus că a fost impresionat de Berger, care a părăsit formaţiunea laburiştilor în februarie după ce a fost ţinta unei campanii de hărţuire agrementate cu discursuri antisemite. "O admir de ceva vreme", a mai spus Grant.

Campania lui Boris Johnson s-a bazat pe promisiunea de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020.

Acordul negociat cu Bruxellesul este "pregătit să îndeplinească Brexit" dacă formaţiunea sa politică va obţine o majoritate în Parlament, a declarat premierul.

Johnson, în vârstă de 55 de ani, a promis de asemenea că va limita migraţia şi că va negocia acorduri comerciale post-Brexit cu Statele Unite şi alte ţări non-UE.

Liderul opoziţiei, Jeremy Corby, a promis că Partidul Laburist va negocia un acord mai bun pentru Brexit, care va fi supus unui nou referendum.

Aproximativ două treimi din alegători - aproximativ 30 de milioane -sunt aşteptaţi la urne în scrutinul legislativ de joi.

Potrivit ultimelor sondaje, conservatorii au multe şanse de a câştiga majoritatea locurilor din Parlament.

Hugh Grant este cunoscut în special pentru rolurile din comedii romantice, precum "Patru nunţi şi o înmormântare/ Four Weddings And A Funeral" (1994), "Notting Hill" (1999), "Pur şi simplu dragoste/ Love Actually" (2003), "Vise americane/ American Dreamz" (2006) şi cele două filme din seria "Bridget Jones". El a fost recompensat, de-a lungul carierei, cu un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi un Cesar onorific (2006).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici