Caniculă în Europa: Acropolele greceşti se închid din cauza căldurii excesive

Temperaturile au depăşit vineri 40 de grade Celsius în majoritatea regiunilor din centrul şi sudul Greciei şi în Cipru.

216 afișări
Imaginea articolului Caniculă în Europa: Acropolele greceşti se închid din cauza căldurii excesive

Sursa foto: MediafaxFoto

Acropola din capitala Greciei, Atena, a fost închisă vineri între orele 12.00 şi 17.00, relatează dpa.

Dimineaţa, un turist a suferit un uşor atac de căldură în timp ce vizita Acropola din Atena. A fost transportat la spital, dar nu este în pericol, au anunţat serviciile de urgenţă.

Condiţii similare predomină în Cipru. Vineri, termometrele din Nicosia indicau 43C, a anunţat radioul insulei.

Nu se întrevede nicio reducere de temperaturi nici pentru Italia - săptămâna viitoare va fi şi mai cald decât până acum.

Se aşteaptă ca valul de căldură să continue în sudul şi sud-estul Europei, cu mici fluctuaţii. Meteorologii greci au declarat că ar putea dura chiar până la sfârşitul săptămânii viitoare.

În toate ţările afectate de valul de căldură, medicii au recomandat oamenilor să bea multă apă şi să evite alcoolul şi băuturile zaharoase.

De asemenea, oamenii ar trebui să petreacă cât mai puţin timp posibil în aer liber şi să se abţină de la activităţi fizice intense, cum ar fi joggingul şi ciclismul.

În Grecia, a fost interzis ca serviciile de livrare de pizza şi alte servicii de livrare să îşi trimită angajaţii pe străzi în timpul orelor sufocante de prânz. Angajaţii de la stat au fost îndemnaţi să lucreze de acasă, dacă este posibil.

În plus, oraşele şi municipalităţile din Grecia au deschis clădiri cu aer condiţionat pentru ca cetăţenii să se poată adăposti de căldură.

Potrivit meteorologilor din Atena, nu există niciun semn că temperaturile vor scădea până la 35 grade C obişnuite pentru această perioadă a anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici