Capitala Indiei, invadată de maimuţele sălbatice

Adjunctul primarului din New Delhi a murit, duminică, în urma unei căderi provocate de atacul unui grup de maimuţe sălbatice, au informat surse medicale, citate de AFP.

10 afișări
Imaginea articolului Capitala Indiei, invadată de maimuţele sălbatice

Capitala Indiei, invadată de maimuţele sălbatice

S.S. Bajwa, în vârstă de 52 de ani, s-a rănit grav la cap în urma căzăturii pe care a suferit-o când încerca să scape de atacul unor maimuţe, pe terasa casei sale.

Bajwa a fost ales adjunctul primarului din capitala Indiei la începutul anului 2007 şi era membru al principalului partid de opoziţie, Partidul Bharatiya Janata. Gruparea politică este acuzată în tribunale că nu s-a implicat în problema debarasării capitalei de prezenţa maimuţelor sălbatice.

În luna mai, deputaţii federali au cerut să fie protejaţi de aceste maimuţe care invadau adesea Parlamentul indian şi ministerele, reuşind chiar să intre în clădirea fortificată în care se află biroul primului-ministru Manmohan Singh.

Pentru a rezolva această problemă, Ministerul Apărării din India a adus o altă specie de maimuţe, mai violente, care au fost dresate în instituţiile militare din New Delhi să atace maimuţele sălbatice.

Mai multe cartiere rezidenţiale din capitală au depus, de asemenea, petiţii la tribunalele locale, în anul 2001, pentru ca New Delhi să devină un oraş "fără maimuţe".

Uciderea maimuţelor este interzisă pentru adepţii hinduşi, care venerează aceste animale pentru că îl incarnează pe Hanuman, o zeitate-maimuţă care simbolizează puterea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici