Care este secretul vitalităţii lui Ion Iliescu la 82 de ani

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a sosit, sâmbătă seară, la Ateneu, unde are loc un concert extraodinar în onoarea sa, el fiind însoţit de Victor Ponta, Nicolae Văcăroiu, Petre Roman, Teodor Paleologu, fostul preşedinte spunând că se simte bine şi că, la 82 de ani, aleargă pe bandă.

1127 afișări
Imaginea articolului Care este secretul vitalităţii lui Ion Iliescu la 82 de ani

Care este secretul vitalităţii lui Ion Iliescu la 82 de ani (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Fostul şef de stat le-a spus jurnaliştilor care l-au întâmpinat şi i-au urat "La mulţi ani!" că se simte bine şi în putere la împlinirea celor 82 de ani.

"Mă simt ca la 82 de ani, dar în putere. A fost o zi frumoasă. M-am simţit bine din toate punctele de vedere" a spus Ion Iliescu.

El arătat că şi-a petrecut dimineaţa alături de soţia sa, Nina, răspunzând apelurilor telefonice de felicitare, iar după-amiază a mâncat cu nişte prieteni din Italia.

Ion Iliescu a spus, răspunzând unei întrebări, că vârsta pe care o împlineţşte nu este una "chiar de bilanţ" şi că în acest moment îşi scrie memoriile.

"Nu e chiar vârstă de bilanţ. Bilanţul îl facem tot timpul, în fiecare an e un bilanţ şi niciodată nu consideri că ai terminat totul", a spus Iliescu.

El a admis, răspunzând unei întrebări, că arată tot mai bine, cu fiecare an care trece. "Da, sunt într-o stare de echilibru în general", a spus Iliescu, care a arătat că nu face nimic deosebit pentru a se menţine în formă.

"E gena, în primul rând, apoi această stare de priză permanentă, mi-a menţinut tonusul vital. Sunt un om echilibrat şi ca regim alimentar", a spus Iliescu.

El le-a dezvăluit jurnaliştilor, după insitenţele acestora, că se întreţine alergând pe bandă.

La concert au mai venit preşedintele PSD, Victor Ponta, foştii premieri Petre Roman şi Nicolae Văcăroiu, criticul literar Eugen Simion, regizorul Sergiu Nicolaescu, fostul ministru Teodor Paleologu, actorul George Ivaşcu, academicianul Costantin Giurăscu, fostul ministru Florin Georgescu, actiţa Ileana Stana Ionescu şi medicul Dana Safta.

Concertul este oferit de Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal. În program sunt cuprinse nouă piese de Mozart, Rossini, Verdi, Rahmaninov, Şostakovici , Haciaturian, Glinka, Kreisler, Mascagni.

La finalul spectacolului, invitaţii sunt aşteptaţi să ciocnească o cupă de şampanie cu fostul preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici