Care sunt cele mai bune zece filme ale anului 2012 - VIDEO

American Film Institute (AFI) a întocmit lista celor mai bune 10 filme ale anului 2012. Printre peliculele incluse de AFI în acest top se regăsesc producţii neaşteptate, seriale dar şi lungmetraje care abordează domeniul militar.

966 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai bune zece filme ale anului 2012 - VIDEO

Care sunt cele mai bune zece filme ale anului 2012 (Imagine: captura video)

Pe această listă, dată publicităţii luni, la începutul sezonului premiilor de la Hollywood, se mai află pelicula "Argo", ce prezintă drama unor ostatici din Iran, lungmetrajul "Life of Pi", de Ang Lee, drama "Lincoln", de Steven Spielberg, comedia excentrică "Moonrise Kingdom", de Wes Anderson, musicalul "Les Misérables", lungmetrajul "The Dark Knight Rises", cel mai recent film din seria "Batman", şi thrillerul western "Django Unchained", regizat de Quentin Tarantino, informează Reuters.

Lista AFI, alcătuită de critici de film şi reprezentanţi ai industriei de divertisment, a fost publicată înainte de anunţarea nominalizărilor la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), miercuri, şi a nominalizărilor la Globurilor de Aur, ce vor fi anunţate joi.

Printre absenţele notabile de pe lista celor mai bune filme ale anului 2012 alcătuită de AFI se remarcă drama "The Master" şi filmul "The Hobbit". 

AFI a alcătuit şi o listă care include cele mai bune 10 producţii de televiziune din acest an. Serialul "Mad Men" apare pentru a cincea oară pe această listă prestigioasă. Alături de acest serial dramatic care descrie universul industriei de publicitate se mai află producţiile "The Walking Dead", "American Horror Story", "Homeland", "Girls", comedia "Modern Family", producţia SF "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", filmul de televiziune "Game Change" şi show-ul comicului american Louis C.K., "Louie". 

Premiile oferite de American Film Institute, o asociaţie din Los Angeles care promovează filmele cu subiecte educaţionale, vor fi decernate într-o gală specială ce va avea loc pe 11 ianuarie, la Los Angeles.

Premiile decernate de asociaţiile de critici şi de alte jurii din industria cinematografică americană influenţează adeseori alegerile făcute de membrii Academiei de film americane, care selectează filmele, actorii şi producătorii ce vor fi nominalizaţi la premiile Oscar.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie. Gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theater (fostul Kodak Theater) din Hollywood. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici