Casete audio, cătuşe de aur şi porţelanuri de nuntă aparţinând lui Prince vor fi scoase la licitaţie - GALERIE FOTO

Obiectele-suvenir din arhiva lui Prince vor fi vândute printr-o casă de licitaţie din Los Angeles pe 17 martie, printre bunurile artistului care vor intra pe piaţa cumpărătorilor regăsindu-se o chitară vintage, casete audio, porţelanuri, cătuşe şi inelul de logodnă oferit lui Mayte Garcia.

452 afișări
Imaginea articolului Casete audio, cătuşe de aur şi porţelanuri de nuntă aparţinând lui Prince vor fi scoase la licitaţie - GALERIE FOTO

Casete audio, cătuşe de aur şi porţelanuri de nuntă aparţinând lui Prince vor fi scoase la licitaţie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Multe dintre obiecte au fost oferite spre licitaţie de fosta soţie a starului, Mayte Garcia, care a trăit alături de Prince din 1996 până în 2000, altele provenind din colecţia personală a fostului impresar al cântăreţului, chitaristul Dez Dickerson, informează contactmusic.com.

Printre articolele strânse pentru licitaţie se numără şi o "casetă audio extrem de rară din 1978" ce include trei melodii nelansate ale lui Prince, precum şi trei versiuni unice ale unor piese cunoscute. Caseta a făcut parte din colecţia chitaristului Dez Dickerson şi poartă titlul de "Prince Worktape '78".

Mayte Garcia, fosta soţie a lui Princea cotribuit la "tezaurul" ce va fi scos la licitaţie, printre altele, cu inelul de logodnă de diamant pe care cântăreţul i l-a oferit în 1996 şi cu o serie de scrisori de dragoste scrise de mână de Prince ce erau menite "să traseze un soi de labirint până la inel", pentru ca Mayte să-l descopere într-un mod inedit. Inelul este cel mai scum obiect din lot, estimat la o sumă iniţială de 100.000 de dolari. Pentru un preţ de 60.000 de dolari, fanii pot achiziţiona o chitară vintage marca Gibson pe care Prince a folosit-o în anii '70, ce va fi vândută împreună cu o scrisoare care-i atestă autenticitatea, semnată de fostul impresar al artistului.

Totodată, vor fi vândute şi o pereche de cătuşe din aur decorate cu strasuri pe care Prince le-a purtat în timpul interpretării piesei "The Most Beautiful Girl in the World" în 1994, unde pe scenă a urcat şi soţia sa de atunci, Mayte Garcia. Există în lot şi porţelanurile de nuntă ale cuplului, adică farfurii şi ceşti ce poartă inscripţia marca Prince, "love simple".

Prince, în vârstă de 57 de ani, s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul "1999", lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry". "Purple Rain" a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology" (2004), "3121" (2006) şi " LOtUSFLOW3R" (2009).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici