Caz medical BIZAR: Sângele recoltat de la un bărbat a devenit „lăptos”. Boala care poate afecta pe oricine

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Germania a ajuns la spital în stare critică, iar la analize medicii au constatat că acesta avea sângele cu un aspect lăptos. Specialiştii pun că se ajunge în această stare din cauza numărului extrem de mare de trigliceride din sânge, notează Descoperă.

6232 afișări
Imaginea articolului Caz medical BIZAR: Sângele recoltat de la un bărbat a devenit „lăptos”. Boala care poate afecta pe oricine

Caz medical BIZAR: Sângele recoltat de la un bărbat a devenit „lăptos”. Boala care poate afecta pe oricine

Bărbatul a ajuns la Spitalul Universitar din Cologne, Germania cu ameţeli, vărsături şi dureri de cap. Pacientul suferea deja de diabet şi lua mai multe medicamente pentru a-şi trata condiţia, dar nu le lua în mod regulat, scrie Live Science, citată de Descoperă.

Testele au scos la iveală că omul avea niveluri extrem de ridicate de trigliceride în sânge: 150 de miligrame per decilitru (mg/dL) este considerat maximul sănătos, iar nivelul de 500 mg/dL este „foarte ridicat”. Nivelul de trigliceride al omului depăşea 14.000 mg/dL.

Nivelul era atât de mare încât sângele a căpătat un spect lăptos, conform lui Philipp Koehler şi Matthias Kochanek de la Spitalul Universitar din Cologne.

Cazul pacientului a fost cu atât mai complicat cu cât doctorii nu au reuşit să folosească aparatele pentru filtrarea celulelor din sânge, deoarece acestea s-au înfundat din cauza nivelului prea mare. La a doua încercare, s-a produs acelaşi lucru. Atunci, doctorii au apelat la sângerarea terapeutică, adică au eliminat un litru de sânge din corpul omului şi l-au înlocuit cu celule roşii şi plasmă de la un donator.

După două zile, nivelul de trigliceride era suficient de scăzut pentru ca aparatura de filtrare să funcţioneze fără să se înfunde. După cinci zile, doctorii au putut scoate tubul de respirat. Omul nu a avut simptome neurologice şi s-a putut reface.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici