Cazul femeii care a născut, deşi se află în comă de 26 ani: Unul dintre asistenţi, arestat/ Cum l-au prins anchetatorii | FOTO

Un asistent medical de la clinica Hacienda HealthCare, unde a născut o femeie aflată în comă, a fost arestat. Poliţiştii l-au găsit cu ajutorul probelor ADN, scrie The Huffington Post.

26457 afișări
Imaginea articolului Cazul femeii care a născut, deşi se află în comă de 26 ani: Unul dintre asistenţi, arestat/ Cum l-au prins anchetatorii | FOTO

Miracolul petrecut in SUA duce la consecinţe severe. Ce se intamplă cu cazul femeii care a născut, deşi se află in comă de 26 ani Unii din asistentii clinicii a fost arestat vinovatul

Autorităţile au anunţat miercuri că au arestat un asistent medical care lucra la aceeaşi clinică unde a născut femeia aflată în comă. Acesta este suspectat de viol şi de faptul că a lăsat-o gravidă pe pacientă.

Nathan Sutherland, în vârstă de 36 de ani, este asistent medical autorizat, înregistrat la clinica Hacienda HealthCare din Phoenix. Sutherland a fost acuzat de agresiune sexuală, dar şi de abuz asupra unui adult vulnerabil.

Poliţia din Phoenix declară că suspectul a fost găsit cu ajutorul probelor ADN. Totuşi, nu este clar dacă Sutherland a fost angajat de clinică sau dacă avea un contract temporar. Acesta lucra la clinică din anul 2011, spune sergentul Tommy Thompson.

„Acesta a fost asistentul medical alocat pacientei, cel putin o parte din timp”, adaugă Thompson.

Ştirile despre arestarea suspectului vin la scurt timp după ce un medic şi-a dat demisia, iar altul a fost supendat în urma dezvăluirii cazului. Pacienta, în vârstă de 29 de ani, este nativ americană şi se află în comă de la vârsta de trei ani. Aceasta a născut un băieţel sănătos în Decembrie.

Cei doi medici s-au retras de la clinică după ce directorul centrului medical, Bill Timmons, şi-a dat demisia pe la începutul lunii ianuarie, la scurt timp după ce cazul de agresiune sexuală a fost relatat de presă.

Familia victimei spune că deşi se află în comă, aceasta îşi recunoaşte familia şi răspunde într-un mod limitat. Femeia se află în această stare din cauza unui incident de înec din copilărie.

„Îi place să i se citească şi să fie înconjurată de familie”, declară avocatul familiei, John Micheaels, pentru postul local de ştiri AZ Central.

Centrul medical descrie femeia ca fiind într-o stare de „inconştienţă”, aceasta având nevoie de „un nivel ridicat de îngrijire”.

„Vom continua să cooperăm cu departamentul de poliţie din Phoenix şi orice alte agenţii de investigaţie, pentru a afla toate detaliile ale acestui caz fără precedent”, scrie clinica într-o declaraţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici