Ce farse făcea Mitt Romney în liceu. Republicanul le-a catalogat drept stupide şi şi-a cerut scuze pentru ele

Probabilul adversar republican al lui Barack Obama la alegerile prezidenţiale, Mitt Romney, şi-a prezentat scuze, joi, pentru farsele "stupide" din anii de liceu, între care una care l-a luat drept ţintă pe un elev homosexual.

608 afișări
Imaginea articolului Ce farse făcea Mitt Romney în liceu. Republicanul le-a catalogat drept stupide şi şi-a cerut scuze pentru ele

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ştiţi, în liceu am făcut lucruri stupide şi dacă cineva a fost rănit sau ofensat, atunci îmi cer scuze", a declarat candidatul pentru postul de radio Fox News, la câteva ore după ce Washington Post a dezvăluit episoade mai puţin glorioase din adolescenţa lui Mitt Romney.

"Am participat la multe glume şi farse în anii de liceu iar unele au mers prea departe şi îmi cer scuze", a reiterat Romney.

Washington Post relatează un incident în cursul căruia Romney ar fi pus la pământ un elev despre care credea că este homosexual şi i-ar fi tăiat un smoc de păr, ajutat de colegii lui de la Cranbrook School de Bloomfield Hills, în Michigan (nord), la mijlocul anilor '60.

Victima, John Lauber, era "umilită din cauza nonconformismului său şi a presupusei sale homosexualităţi", susţine cotidianul. Potrivit mărturiilor unui complice al lui Mitt Romney, citat de cotidian, tânărul Lauber era "terorizat".

Fostul guvernator de Massachusetts (nord-est) a declarat pentru Fox News că "nu îşi aminteşte incidentul" invocat de Washington Post. Iar la întrebarea dacă această presupusă agresiune ar fi putut fi motivată de orientarea sexuală a tânărului, Mitt Romney a replicat că "era ultimul lucru la care se gândeau în anii '60".

Interviul dat în grabă de Mitt Romney este o tentativă de a împiedica orice fel de critici. În plus, miercuri, cu mai puţin de şase luni înainte de alegerile prezidenţiale, Barack Obama a anunţat că este în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, o premieră pentru un şef de stat american în exerciţiu.

Chiar după anunţul lui Barack Obama, republicanul şi-a reiterat opoziţia faţă de căsătoriile homosexuale, subliniind că în opinia sa "căsătoria este o relaţie între un bărbat şi o femeie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici